Nogomet

Mourinho: "Ovo nije samo moj uspjeh"

Mihaela Bradovski • utorak, 11.01.2011.
Mourinho: "Ovo nije samo moj uspjeh"
Foto: EPA

Najboljim trenerom 2010. godine proglašen je portugalski stručnjak Jose Mourinho, a nakon što je preuzeo ovu prestižnu nagradu osvrnuo se, osim na izbor u kojem je i sam sudjelovao, i na onaj igrački...

Šefu struke Real Madrida pobjedu su osigurali prošlogodišnji naslovi s Interom, zahvaljujući kojima je slavio ispred španjolskog izbornika Vicentea del Bosquea i Barcelonina Josepa Guardiole.

"Čestitam svojim sjajnim protivnicima, riječ je o dva fenomenalna stručnjaka. Radio sam naporno kako bih stigao ovako daleko, ali uspjeh koji ste spomenuli nije samo moj uspjeh. Želim zahvaliti mojim igračima, mojim kolegama, a posebno onima koji su me podupirali i kada nije išlo najbolje. Iskustvo koje sam skupio vrjednije je od svake nagrade, ali ovo je definitivno poseban trenutak u mojoj karijeri."

Što se tiče izbora najboljeg igrača prošle godine, Mourinho smatra da je nagrada trebala otići u ruke Xavija. "Messi je i ovim priznanjem dokazao kako je igrač iz nekog drugog svijeta, ali mi je žao Xavija jer je u svojoj dosadašnjoj karijeri zaslužio imati nagradu poput ove."

Na dodjelu Zlatne lopte pristigao je i Interov Nizozemac Wesley Sneijder, a priupitan za analizu prošle godine nedvosmisleno je ustvrdio. "Najvažniji trenutak u mojoj karijeri je osvajanje Lige prvaka. 2010. je bila sjajna godina, želio sam osvojiti i Svjetsko prvenstvo, ali ima vremena."

Mnogi su upravo njega vidjeli u užem izboru za igrača godine, no na dodjeli nagrada 26-godišnjak se osvrnuo tek na izbor stratega godine. "Velike zasluge za spomenuti uspjeh pripadaju mom bivšem treneru. Bilo je zadovoljstvo raditi s Mourinhom i želim mu ovom prilikom, ovdje za mikrofonom reći - za mene si najbolji na svijetu, hvala ti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.01.2011. u 15:28
    Slažem se stvarno je Mourinho bio najbolji trener u 2010.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2011. u 14:55
    ne bih se složio da nikad ne daje "normalne" intervjue... Naravno, majstor je za "otrovne strelice" u svrhu psiholoških igara. Ali provokacija ili udarac ispod pojasa nije isto što i reći svoje mišljenje, doduše (pomalo) arogantno i bez dlake na jeziku. Ja baš volim čitat njegove izjave jer se ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Ivo.Sanader11.01.2011. u 14:07
    Svaka čast Mourinho, tip stvarno zna znanje.,a za najboljeg igrača pročitajte Pacakov tekst (http://www.hrsport.net/kolumne/406958/packe/najbolji-igrac-na-svijetu-je), ali ipak trebalo je da Xavi dobije nagradu..... Svaka čast vam!
    Ivo.Sanader
  • Obrisan korisnik11.01.2011. u 13:17
    lipo je viditi da i on može dati normalan intervju, bez provokacija i udaraca ispod pojasa.. zasluženo je dobia nagradu, i apsolutno se slažen s njim u vezi xavia..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2011. u 10:29
    Mourinho zasluženo za 2010.
    Obrisan korisnik