Tenis

Veićevi sretno-nesretni dani

Iz Doma sportovaIvor Krapac • utorak, 01.02.2011.
Veićevi sretno-nesretni dani
Foto: Kristijan Komarica

Prvo kolo PBZ Zagreb Indoorsa nije bilo uspješno ni trećem hrvatskom igraču s pozivnicom. Nakon što su se Franko Škugor i Nikola Mektić oprostili prvog dana glavnog turnira, u utorak se isto dogodilo i Antoniju Veiću, koji je prvo ispustio priliku za pobjedu u dva seta, potom izveo veliki povratak u trećem, da bi na koncu ipak ostao praznih ruku...

Blizu, pa jako daleko, pa opet blizu, ali ne dovoljno. Antonio Veić prošao je i dobro i loše u prvom kolu zagrebačkog dvoranskog ATP turnira, a na kraju je prevagnulo ono lošije - američki kvalifikant Alex Bogomolov Jr. (165.), rođen u Moskvi, slavio je s 2:6, 7:6(4), 7:6(2) i time spriječio potpuni preokret nakon što je Antonio nadoknadio minus od 4:0 u odlučujućem setu, uz dva breaka zaostatka.

U Iranu završio u zatvoru

Sudar iz kojega je izašao bez ozljeda nije jedina neuobičajena stvar koja se Veiću dogodila na nekom turniru. Prije tri sezone, uoči finala Futuresa u Iranu, priveli su ga zbog kratkih hlača u trgovačkom centru: "Vodili su me negdje u pustinju, četiri sata su me držali u nekoj rupi, dali mi sok... Izvukao me direktor hotela u kojem sam bio, na kraju je sve ispalo smiješno".

Prije toga, Antonio je već bio korak do pobjede u drugom setu. Nakon glatko osvojenog prvog, kod 6:2 i 4:3 breaknuo je prvi put u toj dionici, gem kasnije na servisu za meč stigao je dva poena do pobjede, do izjednačenja, ali do meč-lopte nije išlo. Bogomolov se breakom vratio u ritam servisa, da bi hrvatski adut novu priliku dočekao u tie-breaku, u kojem je vodio s 3:1, pa izgubio pet poena zaredom. Nakon minusa od 6:3, više nije bilo povratka u taj set.

Ipak, ono što se dogodilo u drugom i trećem setu nije bio najveći šok koji je Antonio doživio u posljednja 24 sata. U ponedjeljak navečer je sretno prošao u sudaru na Trešnjevki, bez većih ozljeda, tek s boli u leđima: "Hvala Bogu, živ sam i zdrav, nitko u nesreći nije teže stradao, ali vjerojatno je najneobičnija situacija koju sam doživio večer prije nekog meča. Sinoć nisam oka sklopio".

Meč mu je, tako, pomalo bio u drugom planu - iako je, naravno, ostalo razočaranje zbog propuštene prilike. "Idealan protivnik za dobiti, idealan ždrijeb, dobro sam se osjećao i trebao sam dobiti u dva. U trećem setu sam se borio do kraja, šteta što sam rano izgubio dva servisa".

Do seta prednosti i 5:3 u drugom držao je bez suočavanja s break-loptom, ali sve se promijenilo u trenu: "Nisam se 'stisnuo', jednostavno se tako posložilo. Nedavno sam okrenuo ovakav meč, ovog puta nije išlo... Šteta, imao sam šansu".

PBZ Zagreb Indoors, 1.2.2011., prvo kolo: Štepanek (Češka) - Koubek (Austrija, Q) 6:3, 6:2, Kavčič (Slovenija, Q) - Zverev (Njemačka) 6:2, 7:5, Petzschner (Njemačka, 7) - Hajek (Češka) 6:3, 6:3, Bogomolov Jr. (SAD, Q) - Veić (Hrvatska, WC) 2:6, 7:6(4), 7:6(2).

Parovi, prvo kolo: Clement/Kas (Francuska/Njemačka) - Berrer/Mayer (Njemačka) 6:4, 3:6, 10:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.02.2011. u 16:53
    Obrisan korisnik