Tenis

Nijemac preko Karla do Ljube

Ivor Krapac • utorak, 01.02.2011.
Nijemac preko Karla do Ljube
Foto: Kristijan Komarica

Ivo Karlović nije izborio hrvatski ogled s Ivanom Ljubičićem u osmini finala PBZ Zagreb Indoorsa. Ivo je zaustavljen na prvoj prepreci, već uobičajeni meč bez puno prijetnji serverima otišao je na stranu Daniela Brandsa...

Nada je bila da ćemo u četvrtak pratiti hrvatski dvoboj, sudar Ivana Ljubičića i Ive Karlovića, no Nijemac Daniel Brands imao je drugačiji plan. Brands je na startu slomio 208 cm visokog Zagrepčanina sa 7:5, 6:7(3) i 7:6(1), onemogućivši Karlu lov na reprizu lanjskog četvrtfinala u njegovom gradu.

"Kada izgubite, uvijek je sve očajno, ali s obzirom da me dugo nije bilo zbog ozljede, teško je očekivati više. Mislim da sam bio bolji nego u Australiji - no, neke stvari još nisu automatizirane i ne ispadnu najbolje", sažeo je Ivo nakon poraza.

Stanka zbog ozljede i operacije ahilove tetive nije se odrazila samo na formu, Ivo se ponekad još ni fizički ne osjeća najbolje: "Osjetio sam koljeno danas, ali nije ništa strašno iako ponekad zna biti bolova. U principu, nije nešto ozbiljno".

"Javlja se tu i tamo, radim terapisjke vježbe i vjerujem da će biti u redu".

Bio je to meč u kojem je servis bio pravi, Karlo je ubacio 32 asa, imao je 72 posto ubačenog prvog, ali kako kaže, nedostaju druge stvari: "Retern nikad ni nije bio odličan, a rekao bih da najviše 'štekaju' voleji. Promašio sam neke koje inače ne bih, ali ima vremena, valjda će biti bolje".

U tri seta dugih točno dva sata dogodio se samo jedan break. Brands je oduzeo Karlovićev servis u 11. gemu prvog, dok u ostatku nije bilo većih prijetnji serverima - Ivo je svoju jedinu break-loptu imao kod 3:3 u trećem, Nijemac ju je izvukao odličnim prvim servisom na bekhend-stranu.

Oba tie-breaka bila su prilično jednosmjerna. Nijemac je imao kakvu-takvu šansu da dobije prvi, imao je rani mini-break, nije držao, dok je u trećem setu otišao do dva mini-breaka prednosti, što je porušilo Karlovu nadu.

"Ne mogu baš ni očekivati da ću igrati kao prije ozljede, realno je da se trenutno ne nadam nekim većim rezultatima", zaključio je Ivo, koji će nove izazove imati na kratkoj američkoj turneji prije nego se vrati u Zagreb na prvo kolo Svjetske skupine Davis Cupa protiv Njemačke: "Nadam se da ću dotad uhvatiti bolju formu".

PBZ Zagreb Indoors, 1.2.2011., prvo kolo: Kunjicin (Rusija) - Pospišil (Češka) 6:3, 6:2, Brands (Njemačka) - Karlović (Hrvatska) 7:5, 6:7(3), 7:6(1).

Parovi, prvo kolo: Granollers/M. Lopez (Španjolska, 1) - Mektić/I. Zovko (Hrvatska, WC) 3:6, 6:3, 10:2, Dodig/L. Zovko (Hrvatska) - Moser/Skoch (Njemačka/Češka) 6:3, 7:6(5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Jack02.02.2011. u 01:06
    E moj Karlo..
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik01.02.2011. u 23:59
    Igračima tipa Karlovića bi trebalo zabraniti da igraju. Jebeš takav tenis.
    Obrisan korisnik