Tenis

Ivanišević: "Kriv je moj servis"

Iz Doma sportovaLovro Štrbinić • utorak, 01.02.2011.
Ivanišević: "Kriv je moj servis"
Foto: Dejan Popek

Na konferenciji za novinare nakon izgubljenog meča svoje dojmove iznijeli su Marin Čilić i Goran Ivanišević. Mnogo više pitanja postavljeno je Goranu, a on se osim na netom odigrani meč osvrnuo i na odnos s Čilićem i njegov mogući napredak u karijeri.

Prva pitanja na konferenciji za novinare u Domu sportova bila su vezana uz meč protiv slovačkog para, a Goran Ivanišević iznio je i svoje mišljenje što je dovelo do poraza: "Ponajveći razlozi su moj loš servis i Marinovo vraćanje servisa. Zapravo, da sam samo ja malo bolje servirao dobili bismo ovaj meč. Bio sam totalno izvan ritma, a s ovim pravilima za parove lako dođe do break-lopte. Nikad nisam izgubio servis nakon 40:0 i sada ga izgubim. To me uništilo više nego cijeli meč."

Osim na svoju igru, Goran se osvrnuo i na Čilićevu: "Promašivao je neke reterne, u nekim trenucima je bio malo i prestatičan, ali važno je da on sutra u singlu bude pravi. Bitno je da u paru neke stvari trenira i da mu koriste u pojedinačnim nastupima."

Što se tiče igre protivnika, tu je Goran posebno istaknuo njihovo dobro vraćanje servisa. Rekao je da je njima upravo nedostajala bolja igra u tom segmentu, kojom bi vršili pritisak na Slovake. Dodao je i da je noga bila dobro, da je ona boljela jučer, da će boljeti i sutra, ali da zaboravi na to kad uđe u teren.

"Marin ne smije u budućnosti dozvoljavati padove u igri kao prošle godine. Mora biti agresivniji jer su se najbolji u svojoj kvaliteti igre počeli odvajati od ostatka. On zaslužuje biti među prvih pet na svijetu, ali više ne smije pokušavati, već je došao do granice kada mora napraviti nešto i neke stvari bolje odigravati", izjavio je o potencijalima, ali i pogreškama Čilića u prošlosti.

Nakon dosta dugog izlaganja Gorana Ivaniševića na red je došao i Čilić. On se osvrnuo dijelom na sebe, a dijelom na svog sutrašnjeg protivnika: "Postupno moram raditi na sebi i svojoj agresivnosti i to će doći. Nekad za vrijeme meča razmišljam o tome, ali se mnogo bolje osjećam iza osnovne linije."

Novi nastup Marin će imati u srijedu u singlu, ne prije 17 sati u Ledenoj protiv Rusa Igora Kunjicina. "Kunjicin je solidan igrač, vrti se dugi niz godina oko 70. pozicije, ali nema neko oružje kojim me može iznenaditi. Ne igra previše agresivno i imat ću prilike biti agresivniji i više poentirati", završio je svoje izlaganje trenutno drugi hrvatski reket.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.02.2011. u 05:24
    Ivanišević ko Schumacher, ne želim mu jedino da se osramoti ko i on svojim povratkom :))
    Obrisan korisnik