Tenis

Ivanišević i Čilić ipak nisu uspjeli

Iz Doma sportovaLovro Štrbinić • utorak, 01.02.2011.
Ivanišević i Čilić ipak nisu uspjeli
Foto: Dejan Popek

Danas je na teren u Domu sportova izašao i najstariji hrvatski predstavnik. Goran Ivanišević se u paru s Čilićem suprotstavio slovačkoj kombinaciji Polašek/Zelenay i potpisao poraz u dva dosta izjednačena seta.

Nakon što je Antonio Veić u trileru izgubio meč od kvalifikanta Bogomolova, na rasporedu je bio najiščekivaniji dvoboj dana. Kako je vrijeme odmicalo tako su i tribine bivale sve punije te je tako popravljen dojam jučerašnjeg praznog i pomalo otužnog gledališta, a na teren su potom izašli Marin Čilić i Goran Ivanišević u prvom kolu parova. Za protivnike su imali slovačku kombinaciju Polašek/Zelenay koja prosječnim pormatračima zasigurno nije nudila sliku nesavladivih protivnika.

Susret je počeo lošim servisima s obje strane, pa su se u prva četiri gema dogodila i četiri breaka. Nakon toga više nije bilo oduzimanja servisa i prvi set je otišao u tie-break. Treba napomenuti da je prilikom serviranja za 6:6 Ivanišević na svoj servis spašavao set lopte, a posebno je dojmljiva bila njegova reakcija na mreži kojom je i izborena trinaesta igra.

Drugi set bolje otvaraju Slovaci i odlaze na 2:0. Međutim, u pomalo čudnom gemu koji je obilovao dvostrukim pogreškama gube svoj break prednosti i vraćaju hrvatsku kombinaciju u igri. Egal je potrajao do 4:4 kad je ponovno Ivanišević izgubio servis, a u sljedećem gemu Polašek i Zelenay potvrđuju svoj plasman u drugo kolo turnira.

Nakon meča Ivanišević je posebno bio razočaran svojim serviranjem. Spomenuo je da je najmanje očekivao probleme u tom segmentu igrem, a na kraju su Slovaci tri puta došli do breaka na njegov servis.

Parovi, prvo kolo: Polašek/Zelenay (Slovačka) - Čilić/Ivanišević (Hrvatska, WC) 7:6(4), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.02.2011. u 19:28
    gubio je servise kad čilić nije poentirao nego promašivao...,jbt pa u njemu nema nikakve živosti, hoda ko mrtvac
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.02.2011. u 19:19
    jbt Čilić kad stari "deda" Ivanišević igra pet puta bolje
    Obrisan korisnik