Vodeni sportovi

Euroliga: Jadran dalje, Primorac ne

Ivana Jurica • srijeda, 02.02.2011.
Euroliga: Jadran dalje, Primorac ne
Foto: Davor Sajko

Iako su poraženi u posljednjem kolu, vaterpolisti Ivice Tucka osvajaju prvo mjesto u skupini A Eurolige. Pobijedio ih je na domaćem terenu Primorac s 10:9, ali Kotoranima ta pobjeda nije im bila dovoljna da se plasiraju u nastavak natjecanja u Euroligi. Vasas je pobijedio Szeged i time zauzeo drugo mjesto.

Uzbudljivo je bilo u dvoboju dva mađarska sastava. Szeged je uvjerljivo najslabija momčad skupine A, no, dugo su svoje sunarodnjake, momčad Vasasa, držali u neizvjesnosti hoće li do druge pozicije. Susret je odlučen u zadnjoj četvrtini kad su domaćini nadoknaditi minus od tri gola razlike i došli do iznimno važne pobjede.

Četverostruki strijelac bio je Gergely Kiss, na drugoj strani po dva su postigli Bela Torok, Joseph Kayes i Ferenc Vindisch.

U crnogorskom derbiju pobjeda je otišla na stranu Primorca, no, za prolazak dalje momčadi iz Kotora trebao je i poraz Vasasa u drugom susretu skupine. To se nije dogodilo, pa je Primorac završio na trećem mjestu tablice. Unatoč porazu Jadran HN osvojio je prvo mjesto s 12 bodova.

Po dva gola za domaćine postigli su Nikola Janović, Vladimir Gojković i Danijel Premuš, dok je na utakmici najefikasniji s tri gola bio Antonio Petrović.

Rezultati šestog kola, skupina A:

Vasas – Szeged 11:10

Jadran HN – Primorac 9:10

Euroliga - skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Vasas11:10Szeged
Jadran Herceg Novi9:10Primorac Kotor
1Jadran Herceg Novi 661:57+412
2Primorac Kotor 658:48+1010
3Vasas 654:56-210
4Szeged 652:64-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!