Tenis

Ljubičić bez greške za četvrtfinale

Iz Doma sportovaAnte Zovko • četvrtak, 03.02.2011.
Ljubičić bez greške za četvrtfinale
Foto: Kristijan Komarica

Malo više od sat vremena trebalo je Ivanu Ljubičiću da se probije u četvrtfinale PBZ Zagreb Indoorsa. Konačnih 6:2, 6:3 protiv Daniela Brandsa pokazalo se kao "šetnja" hrvatskog prvog reketa.

Ivan Ljubičić s lakoćom se plasirao u četvrtfinale Zagreb Indoorsa. Daniel Brands nije se pokazao dostojnim protivnikom i našeg prvog tenisača tijekom cijelog meča nije doveo u ozbiljnije probleme.

Početne muke sa servisom bile su praktički jedine u cijelom meču za Ljubičića koji je u prvoj igri izvukao 0:30, u drugoj je u iste probleme doveo Nijemca, iskoristio njegovu nesigurnost i uzeo mu servis.

Ubrzo je Ljubo odjurio na 4:1 i bilo je pitanje vremena kad će prvi set biti okončan u njegovu korist. Naš je tenisač bio prebrz za Brandsa, servis mu je bio siguran, a winneri nepogrešivi. Zato je ubrzo Ljubičić odjurio na 6:2 nakon samo malo više od pola sata.

Brands je pod pritiskom bio opet već početkom drugog seta. Kod 2:1 za Ljubičića izvukao je 15:30 servisima. Ljubičićev servis ni u jednom trenutku nije bio u opasnosti (Brands nije imao nijednu break-loptu). Zato je prvi hrvatski reket iskoristio prvu priliku u drugom setu i kod 3:2 uzeo servis, što će se uskoro pokazati ključnim u toj dionici. Poslije nešto manje muke na servisu za 5:2, Ljubičić je na svojem servisu nanizao četiri poena i zaključio meč za sat i pet minuta.

Iako je ispadanjem Ive Karlovića izbjegao hrvatski dvoboj u drugom kolu, Ljubu bi u četvrtfinalu mogao čekati drugi Hrvat. Protivnik će mu biti bolji u dvoboju Ivana Dodiga i Ilje Marčenka.

PBZ Zagreb Indoors, 3.2.2011., osmina finala: Gasquet (Francuska, 4) - Clement (Francuska) predaja Clementa, Bogomolov Jr. (SAD, Q) - Petzschner (Njemačka, 7) 6:1, 6:2, Ljubičić (Hrvatska, 2) - Brands (Njemačka) 6:2, 6:3.

Parovi, četvrtfinale: Polašek/Zelenay (Slovačka) - Dlouhy/Štepanek (Češka) 7:6(5), 6:3, Norman/Tecau (Belgija/Rumunjska, 2) - Clement/Kas (Francuska/Njemačka) predaja Clementa i Kasa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Jack03.02.2011. u 21:22
    A kakva bi to repka bila?? S Čilićem u ovakvoj formi se moremo slikat protiv neke iole ozbiljnije repke..Parovi su nam nikakvi..A i pitanje je dal Ljubo bude održal ovakvu formu cijelu sezonu..Kamo sreće da me razuvjere,rado ću pojest govna,al čisto sumnjam..Inače,Ljubi svaka čast za današnji... [više na forumu]
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik03.02.2011. u 20:40
    Koja dosada od tenisa,trebaju tebi platit da bi to gledao.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.02.2011. u 20:10
    Ma da nema svako malo zdravstvenih problema bio bi još u top 10.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.02.2011. u 19:59
    Joj da nam je Ivana imat u Davis cupu još samo ovu sezone..koja bi to repka bila!Za single Marin i Ljubo, a za parove Karlo i Dodig koji igra brutalno..Tom nebi mogle parirat malo jače repke a kamoli Švabe... Odi Ivan u repku molim te!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.02.2011. u 19:27
    ljubičica se poigrala sa švabom, ak ivan ovako nastavi osvojit će ovaj turnir
    Obrisan korisnik