Tenis

Dodig: "Ne treba uvijek na ljepotu"

Iz Doma sportovaIvor Krapac • četvrtak, 03.02.2011.
Dodig: "Ne treba uvijek na ljepotu"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon glatkog prolaska Ivana Ljubičića, Ivanu Dodigu bilo je nešto teže na putu do hrvatskog ogleda u četvrtfinalu PBZ Zagreb Indoorsa. Rezultatski, oba Ivana slavila su vrlo glatko, s po pet izgubljenih gemova, no Dodig je izdržao manji pad u igri i teži posao u drugom setu protiv Ilje Marčenka...

Zadovoljstvo četvrtfinalom bilo je tu, ali s obje noge na zemlji, Ivan Dodig bio je svjestan da može i bolje nego je odigrao protiv Ilje Marčenka, za dolazak do dvoboja s Ivanom Ljubičićem u četvrtfinalu zagrebačkog Indoorsa. Ipak, iako se dosta namučio da zaključi meč, Dodig je napravio dovoljno da ga Ukrajinac ne uvali u veće probleme.

Goran Ivanišević kazao je da Dodig vrijedi prvih 50 na svijetu, što 26-godišnjaku iz Međugorja, naravno, imponira: "Drago mi je to čuti, ali znam da trebam još trenirati i napredovati. Spreman sam za to, nadam se da ću uspjeti".

Sveukupno, bilo je to puno bolje i 26-godišnjem Međugorcu definitivno puno sretnije nego lani u Zagrebu, kada ga je Marčenko u osmini finala pobijedio sa 6:4 i 6:2. "Mislim da sam ga dobio kao i on mene prošle godine. Tada mi je očitao lekciju kako dobiti meč, sada sam ja njemu", opisao je Dodig ono što je u četvrtak prošao na putu do 6:2 i 6:3.

"Taktički, bio sam spreman igrati i tri sata ako treba, mislim da sam ga time iznenadio. Znao sam da ću morati raditi za ovu pobjedu", nastavio je Ivan, svjestan da je forma dovoljno dobra da Marčenko jednostavno ne smije predstavljati poseban problem.

"Trenutno, može se reći da igram najbolje u karijeri, ali pritom ne bih izdvojio ovaj meč kao nešto baš super. Nekada treba igrati taktički umjesto na ljepotu, u tome sam dosta napredovao od svojeg prvog nastupa u Zagrebu do sada".

I u dosadašnja dva četvrtfinala na ATP turnirima, Dodig je nailazio na Hrvate, uz poraz od Marija Ančića 2009. upravo na zagrebačkom Indoorsu i od Ljubičića lani u Stockholmu: "Nisam razmišljao o tome, ali u budućnosti bih volio da bude drugačije, bilo bi mi drago u četvrtfinalu igrati s nekim drugim".

S pobjedničkog puta nije ga skrenulo ni malo ne baš najsportskije taktike s druge strane mreže. U drugom setu, kada se činilo da sve već ide u Ivanovom smjeru, Marčenko je zatražio kraći razgovor s fizioterapeutom, no više od toga, Dodiga je moglo poljuljati što je Ukrajinac postao izrazito nervozan, ljutio se na suca, na povike s tribina, a slomio je i reket zbog čega je opomenut.

"U prvom setu igrao sam odlično", opisao je Dodig: "Kada sam poveo s 3:1 u drugom, vidio sam da je nervozan i pomalo ga i ja vratio u meč. No, nastojao sam se usmjeriti samo na svoju igru... Hvala i publici, ponekad nije lako ostati u meču i tu su mi definitivno pomogli".

Za korak više, slijedi hrvatsko četvrtfinale. Igrati protiv Ivana Ljubičića Dodigu neće biti enigma - s iskusnijim sunarodnjakom se dvaput susreo lani, uz poraze u Umagu i Stockholmu, oba puta nakon što je osvojio prvi set: "Dosta treniramo zajedno, a i igrali smo dva puta. Ivan zna što treba odigrati protiv mene, ja ću pokušati nešto malo promijeniti, vidjet ćemo kako će to ispasti".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Jack04.02.2011. u 11:54
    Go Ljubo
    Captain Jack
  • cimbo04.02.2011. u 09:54
    Tko bi rekao prije godinu dana da će Dodik biti u top 100 igrača !?
    cimbo
  • Obrisan korisnik04.02.2011. u 08:43
    bit ce tu dima....igrat ce se u tri seta
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.02.2011. u 22:32
    Volio bih da pobijedi i Ljubu.
    Obrisan korisnik