Tenis

Jedan Hrvat već u polufinalu

Iz Doma sportovaMirza Seferagić • četvrtak, 03.02.2011.
Jedan Hrvat već u polufinalu
Foto: Kristijan Komarica

Na završni vikend gledat ćemo barem jednog hrvatskog polufinalista na šestom izdanju PBZ Zagreb Indoorsa. Ivan Dodig je u osmini finala nakon sat i pol igre slavio protiv Ukrajinca Ilje Marčenka s uvjerljivih 6:2, 6:3 i tako izborio dvoboj s Ivanom Ljubičićem u sutrašnjem četvrtfinalu.

Nakon početna izjednačena tri gema ogleda s Iljom Marčenkom, Ivan Dodig je iskoristio svoju prvu break priliku u četvrtom gemu kada je poveo s 3:1 te je tu prednost odmah i povećao na 4:1 sigurnim servis gemom.

Kod rezultata 4:2, Marčenko je imao 0:30 na Dodigov servis, no Međugorac je potom osvojio četiri poena u nizu te je otišao na sigurnih 5:2. Dodig je svoju drugu break priliku iskoristio odmah u idućem gemu kada je Marčenko kod 30:40 napravio dvostruku pogrešku pa je prvi set otišao sa 6:2 na stranu hrvatskog igrača.

Početkom drugog seta se opet ponovila ista situacija - Dodig je ponovno u četvrtom gemu iskoristio šansu za oduzimanje serivsa Ukrajincu te poveo s 3:1, no Marčenko se vraća odmah u idućem gemu, a nakon toga i poravnava na 3:3.

Potom je Dodig bez izgubljenog poena uzeo svoj gem za 4:3, a onda je kod 30:40 na Ukrajinčev servis dočekao novi break kada je, pomalo nervozni, Marčenko napravio i svoju petu dvostruku pogrešku u meču te je naš predstavnik poveo s 5:3.

U posljednjem gemu meča i Dodig je pokazao malo nervoze, Marčenko je imao i 15:30 i 30:40, no Dodig je odgovorio s tri poena u nizu za konačnih 6:2 i 6:3.

Dodig je tako uzvratio Ukrajincu za prošlogodišnji poraz na istom turniru, tada također u osmini finala, a ujedno je izborio i meč s Ivanom Ljubičićem u sutrašnjem četvrfinalu.

PBZ Zagreb Indoors, 3.2.2011., osmina finala: Dodig (Hrvatska) - Marčenko (Ukrajina) 6:2, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.02.2011. u 22:29
    bravo Dodig.. nastavi radit i zaradi pare za život majstore..nema mi većeg gušta nego kad netko takav počne odjednom igrat i nosit se sa najboljim igračima, a do jučer se vucarao po challengerima pa čak i futuresima.. neki klik se desi i idemo...!
    Obrisan korisnik
  • Assassin5503.02.2011. u 22:26
    Odličan je Dodig, svaka čast. Ako tak nastavi, mogel bi daleko dogurati.
    Assassin55
  • Obrisan korisnik03.02.2011. u 21:13
    To, majstore....u dobroj si formi, mogao bi uz malo sreće i Ljubo past....
    Obrisan korisnik