Tenis

Ljubičić: "Dosta dobro? Malo je reći..."

Iz Doma sportovaIvor Krapac • četvrtak, 03.02.2011.
Ljubičić: "Dosta dobro? Malo je reći..."
Foto: Kristijan Komarica

Za prvi ovogodišnji nastup u singlu na PBZ Zagreb Indoorsu, Ivan Ljubičić teško je mogao očekivati da će ispasti bolje. Daniel Brands, koji je u prvom kolu prošao Ivu Karlovića, a prošlog tjedna bio finalist Challengera u Heilbronnu, pokazao se kao idealan suparnik vodećem hrvatskom igraču, što Ljubo nije skrivao nakon pobjede...

"Dosta dobro? To je understatement", poslužio se Ivan Ljubičić engleskim kako bi opisao ovogodišnji prvi korak u Zagrebu. U prijevodu - malo je reći da je išlo dosta dobro: "Bilo je jako dobro, sve osim prvog servisa. Osjećao sam se eksplozivno na terenu, sve se kretalo kako sam želio".

Iako je Ivan očekivao da će biti teže, Daniel Brands nije imao previše toga čime bi mu priprijetio: "Mislio sam da će mi biti teže reternirati, ali dosta rano otkrio sam kut pod kojim servira, odlično sam ga čitao pogotovo kod servisa na stranu prednosti".

O Dodigu: "S Ivanom sa igrao lani u Umagu i Stockholmu, bilo je teško, izgubio sam prvi set i morao ga hvatati. Napredovao je i sa samopouzdanjem i fizički, sada zna da pripada i četvrtfinala ATP turnira više mu nisu tako velika stvar".

"Podloga je u redu, loptice visoko odskaču što mi dosta odgovara. Jedino su lopte malo spore, na ljepljivom terenu izgule se kako meč ide dalje i postanu dosta brže zadnji gem prije nego ih promijene", dodao je Ljubo, kojem je ovog četvrtka veći problem od igre bila upala grla što ga prati već nekoliko dana: "No, nekako i to držim pod kontrolom".

U četvrtfinalu slijedi jači iz dvoboja Ivana Dodiga i Ilje Marčenka - imenjaka i sunarodnjaka već dobro poznaje, a Ukrajinca je gledao protiv Andyja Murraya na Australian Openu, kada je kasniji finalist slavio sa 6:1, 6:3 i 6:3. "Vidio sam set i pol tog meča, Marčenko izgleda kao borac, malo griješi, vidjet ćemo na koga ću ići".

"Koliko treba da pročitam nekog igrača? Ovisi, danas je bilo dosta lako, vidio sam da Brandsu ne odgovara kick servis, ali sam i dosta miksao kada sam servirao. U ovom meču je koristilo udarati loptu mekano, bilo je bolje tako nego da sam 'nabijao'. Naravno, kad igraš protiv nekog kao što su Federer ili Đoković, sve je teže, o njihovom danu ovisi na što ćeš se usmjeriti u taktici", zaključio je Ljubo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!