Tenis

Prekinut Čilićev zagrebački niz

Iz Doma sportovaAnte Zovko • petak, 04.02.2011.
Prekinut Čilićev zagrebački niz
Foto: Kristijan Komarica

Florian Mayer iskoristio je mnoštvo pogrešaka Marina čilića i pametnom igrom riješio njihov četvrtfinalni ogled na PBZ Zagreb Indoorsu u dva seta, 6:3, 6:4.

Marin Čilić neće obraniti naslov na zagrebačkom Indoorsu. Zaustavio ga je raspoloženi Florian Mayer sjajnom igrom kojom je zasjenio Čilića, koji je zbog pogrešaka ponekad i jasno pokazivao nervozu.

Početak meča mogao je početi kao iz snova za našeg tenisača. Već je u prvoj igri imao dvije break-lopte, ali se Mayer izvukao i zaredao s 12 uzastopnih poena. Uzeo je Čilićev servis i poveo 3:0.

Niz stao na 11 pobjeda

Čilić je u četvrtfinalu tražio svoju 12. uzastopnu pobjedu na ovom turniru, nakon naslova iz protekle dvije godine, ali Nijemac se pokazao jačim. Hrvatskom tenisaču ovo je bio prvi poraz na Indoorsu nakon osmine finala iz 2008., kada ga je pobijedio Simone Bolelli.

Počeo je Čilić pokazivati znakove agresivnosti u sedmoj igri, pogađao neke teške poene poslije izmjena, ali je Mayerov prvi servis bio na puno višoj razini (76 u odnosu na Čilićevih 57 posto) pa je ubrzo odservirao za prvi set.

Čilićeve greške koje su obilježile cijeli meč odnijele su prvi gem na njegovu servisu na početku drugog seta, ali je uzvratio već u sljedećoj igri. Iskoristio je treću priliku za break, ali taman kad se činilo da se vraća u igru, Čilić je opet počeo griješiti.

Doveo se u probleme lošim servisom, Mayer ga je pametno čekao i koristio propuste našeg igrača. Nijemac se u manjim poteškoćama našao u šestoj igri, ali se izvukao nedodirljivošću svojeg servisa za polufinale protiv sunarodnjaka Michaela Berrera.

PBZ Zagreb Indoors, 4.2.2011., četvrtfinale: Mayer (Njemačka, 5) - Čilić (Hrvatska, 1) 6:3, 6:4, Berrer (Njemačka, 8) - Gasquet (Francuska, 4) 5:2, predaja Gasqueta, Garcia-Lopez (Španjolska, 3) - Bogomolov Jr. (SAD, Q) 6:2, 7:6(6).

Parovi, polufinale: Granollers/M. Lopez (Španjolska, 1) - Polašek/Zelenay (Slovačka) 3:6, 6:3, 10:5, Norman/Tecau elgija/Rumunjska, 2) - Aspelin/Knowle (Švedska/Austrija, 3) 6:2, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.02.2011. u 20:46
    Usudim se reci da ste vidljivo neargumentirano puni frustracija: cijeli teniski svijet sa zadovoljstvom(od Melbourne parka pa do San Josea) isprati meceve jednog: Mayera, Richarda Q., Garcie Lopeza i Ivana Ljubicica za kojeg kazete da je truba. Pogledajte malo razinu rezultata ovih igraca pa onda... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.02.2011. u 21:45
    Bravo Kavo to je jedina istina,ZG Chalenger je za klasu jači od ovakvog jadnog turnira i usto se igra na mladosti.
    Obrisan korisnik
  • markoli04.02.2011. u 20:39
    iskreno ja sam mislio otici, inace mi je tenis dosadno gledati.. al sad kad je marin ispao.. a i igraci koji su na turniru su treci razred svjetskog tenisa.. čast iznimkama
    markoli
  • Obrisan korisnik04.02.2011. u 20:37
    Zagrebacki challenger ima bolja polufinala i jos k tome besplatna
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.02.2011. u 20:36
    evo i ljubu pregazilo. bit će atraktivno sutra- berrer, dodik, mayer... moga bi potegnit do zagreba da gledam taj spektakl!
    Obrisan korisnik