Tenis

Čilić: "Previše sam griješio"

Iz Doma sportovaMirza Seferagić • petak, 04.02.2011.
Čilić: "Previše sam griješio"
Foto: Kristijan Komarica

Očekivano razočaran, Marin Čilić pokušao je naći razloge zbog čega se od nade u treći uzastopni naslov na PBZ Indoorsu oprostio porazom u četvrtfinalu. Nešto je bilo u neugodnom suparniku, Florianu Mayeru, Nijemac je i sam rekao da ne odgovara Čiliću, ali Marin se osvrnuo i na svoju igru...

Marin Čilić nije imao svoj dan protiv odličnog Nijemca Floriana Mayera, a nakon poraza, naš igrač kazao je kako smatra da je Mayer vrlo kvalitetan tenisač: "Imao sam dobru predodžbu o njemu. Znao sam da ima odličan bekhend, a on je to i danas pokazao. Ja sam dosta griješio u situacijama koje sam trebao lakše riješiti, no nisam uspijevao pogoditi teren. Kao i u meču s Kunjicinom, ni danas nisam odigrao ništa specijalno".

Čilić je rekao i da je Mayer igrao vrlo dobro: "Dečko zna igrati. Nema rupa u igri, igra čvrsto s osnovne linije, a ima i odličan servis. Ja sam u kasnijem dijelu meča uspio pronaći neke male rupe, ali jednostavno to danas nisam uspijevao iskoristiti".

Međugorac misli da zna kako izaći iz ove krize u koju je upao još tijekom prošle sezone: "Mečevi su najbolji trening za izlazak iz ove krize. Krajem prošle godine nisam imao onoliko mečeva koliko sam ih imao u 2009. godini i sad sam upao u tu neku rupu iz koje se teško izvući. Na treningu je lakše, ali u pravom meču se moraš boriti malo i sam sa sobom i moram pronaći načina kako se izvući iz ove situacije".

Mayer je prokomentirao i skorašnji Davis Cup ogled između Hrvatske i Njemačke, koji je na rasporedu idućeg mjeseca također u Zagrebu: "Mečevi u Davis Cupu su potpuno drugačiji, a Hrvatska je i domaćin tako da ne mogu reći da ću biti favorit u ogledu s Čilićem. Međutim, zbog vlastitih dobrih igara u posljednje vrijeme mislim da mogu doći do pobjede".

Čilić kaže da jedna pobjeda ne može ispraviti ovu situaciju već to mora biti dobra igra u kontinuitetu: "Jedna me pobjeda ne može izvući iz ovoga, a za mene je trenutačno najvažniji zadatak taj da pokušam pronaći bolja rješenja u težim trenucima u meču. Sjest ću i porazgovarati sa svojim trenerom Bobom Brettom, pa da zajedno probamo naći izlaz iz ove krize". Upitan za status trenera, Marin je dodao i da Brett nije upitan.

Florian Mayer rekao je da se dobro pripremio za meč s Čilićem: "Gledao sam Marinov meč kada je igrao protiv Kunjicina i znao sam da imam dobru priliku u današnjem meču".

27-godišnji Nijemac smatra da je razlog lošije igre Čilića bila podloga koja našem igraču ne odgovara: "Mislim da je za Čilića ovo prespora podloga i mislim da je zato bio malo nervozan na samom početku. Ja sam to uspio iskoristiti za dva rana breaka u oba seta i mogu reći da sam zadovoljan svojom igrom".

Mayer je najavio i sutrašnji polufinalni meč sa surodnjakom Michaelom Berrerom: "Mislim da će to biti potpuno drugačiji meč od ovog. Michael je prošle godine ovdje igrao u finalu, pa sigurno neće biti lak protivnik. On je agresivniji tenisač, više napada, pogotovo na mreži, ali međusobno se jako dobro poznajemo i mislim da su nam šanse podjednake".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios06.02.2011. u 14:11
    Znam Gomez69, ali onda nebi uopće mogli komentirati niti jedan sport, jer ni u jednom nismo postigli što su postigli naši...tako da mi ovaj tvoj komentar nije na mijestu. Mi ne radimo usporedbu Čilića s nama već sa tenisačima koji se s njim mogu i trebaju uspoređivati...
    rios
  • Obrisan korisnik06.02.2011. u 06:28
    Isto u svim sportima - dali smo jim šansu...ma kakvu šansu...dao svaki koliko je sposoban. To su činjenice i rezultati..ostalo su naklapanja bez veze...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.02.2011. u 06:26
    ...a onda čim Nadal stisne....pokaže se - tko je bolji. Ajde s ovakvim pričama -sam sebe pobjedio, dao sam mu šansu....kao da je Čilić i ostali, koji su nešto drugo... - lepo kaži - bolji je ...in kraj priće. I Mayer je bolji itd....to je dokazao..i to je to...možda drugi put, biće... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.02.2011. u 10:12
    Marina nikada nitko nije pobijedio, on uvijek pobijedi sam sebe...ima velikih problema u glavi...evo, pogledajte na AO protiv Nadala, svaki Nadalov servis gem Marin napada, grize, dolazi do 30 barem, a svoje servis gemove, 3-4 za redom dobije bez problema, a onda cim Nadal jednom stisne, on... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.02.2011. u 03:05
    nisi ti previse grijesio,ti si previse los cilicu...
    Obrisan korisnik