Tenis

U dvoboju Ivana do rezultata karijere

Iz Doma sportovaIvor Krapac • petak, 04.02.2011.
U dvoboju Ivana do rezultata karijere
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Dodig bit će jedini hrvatski polufinalist šestog izdanja PBZ Zagreb Indoorsa. Nakon dva izgubljena četvrtfinala na ATP Touru, 26-godišnji Međugorac je ove godine u Zagrebu dohvatio i svoje prvo polufinale, a za taj uspjeh je u dva seta nadjačao sunarodnjaka i imenjaka Ivana Ljubičića...

Dobru formu koju je pokazao na početku sezone Ivan Dodig naplatio je velikim rezultatom u zagrebačkom Domu sportova, svojim najvećim na nekom ATP turniru. Dosad je dvaput bio četvrtfinalist, prije dvije sezone upravo na zagrebačkom Indoorsu, lani u Stockholmu, oba puta izgubio je od hrvatskih suparnika, u Zagrebu od Marija Ančića, a u Švedskoj od Ivana Ljubičića, no ovog petka dočekao je priliku da uzvrati Ljubi. Hrvatski četvrtfinalni ogled okončan je sa 6:4 i 6:4 u Dodigovu korist.

Ljubi prvi četvrtfinalni poraz

Do ovog petka, Ljubičiću se na zagrebačkom Indoorsu još nije dogodio četvrtfinalni poraz. Na prvom izdanju, odigranom 2006., bio je pobjednik, u dvije naredne godine gubio je u finalu, dok je '09. i '10. kraj puta stigao u osmini finala.

Pored toga, Ljubin poraz značio je i da će dvoranski turnir u glavnom hrvatskom gradu dobiti novog pobjednika.

Treći hrvatski reket, tako, već sada ima puno razloga biti zadovoljan obavljenim u Zagrebu, ali nema vremena slaviti. U subotu u 17 sati, u prvom polufinalu u Ledenoj, čeka ga trećepostavljeni Španjolac Guillermo Garcia-Lopez. Nakon njih, o drugom finalistu odlučivat će njemački dvojac, peti nositelj Florian Mayer i osmopostavljeni lanjski finalist Michael Berrer.

Da je spreman za pobjedu nad Ljubičićem, Dodig je pokazao već početkom meča. Kod 1:1 došao je do prvog breaka, a tu prednost zadržao je do kraja seta. Ljubo je kod zaostatka od 5:3 izvukao tri set-lopte na servisu, gem kasnije imao je break-loptu za povratak, no manje iskusni hrvatski igrač izdržao je pritisak.

Drugi set je odmah mogao krenuti u Dodigovom smjeru. Ljubičić se u prvom gemu izvukao uz tri spašene break-lopte (0:40), ali ono što nije tada, treći hrvatski reket napravio je u sedmom gemu breakom za vodstvo od 4:3.

Dodig smanjio na 2-1

Osim što je dohvatio prvo ATP polufinale, Dodig je u Zagrebu prvi put u karijeri pobijedio Ljubičića. U prethodna dva susreta, lani u osmini finala Umaga i četvrtfinalu Stockholma, Ljubo je slavio uz preokret nakon gubitka prvog seta.

Do kraja meča nije išlo lako, Dodig je kod 4:3 izdržao maratonski, 15-ak minuta dugi servis-gem u kojem je držao tek na devetu gem-loptu, a u međuvremenu izvukao tri Ljubičićeve break-lopte, dok je na servisu za pobjedu kod 5:4 ipak bilo jednostavnije.

Kako je odigrao u sva svoja tri meča u Zagrebu, još bez izgubljenog seta, 26-godišnjak iz Međugorja zaslužio se naći tu gdje jest, a s obzirom da je sada jedini preostali hrvatski adut, nadajmo se da će na vikend imati pravu potporu s tribina koja bi mu pomogla da napravi i korak više.

PBZ Zagreb Indoors, 4.2.2011., četvrtfinale: Dodig (Hrvatska) - Ljubičić (Hrvatska, 2) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!