Rukomet

Pomrsiti planove Ciudad Realu

Damir Žbulj • nedjelja, 27.02.2011.
Pomrsiti planove Ciudad Realu
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaše CO Zagreba u 19 sati očekuje iznimno teška utakmica na vrućem gostovanju u Quijote Areni protiv Ciudad Reala. Pobjedom bi se zagrebački rukometaši približili osvajanju prvog mjesta u skupini D rukometne Lige prvaka, no, protiv iznimno jakog protivnika, na njihovom terenu, do uspjeha će biti teško stići.

Ovogodišnji nastavak natjecanja po skupinama Lige prvaka Zagrebaši su otvorili domaćom pobjedom protiv rumunjske Constante, trener Obrvan uspješno je odradio svoj europski debi na Zagrebovoj klupi, ali pravi ispit kvalitete i mogućnosti njegovih igrača bit će susret protiv španjolskog predstavnika.

CO Zagreb u Quijote Areni očekuje najteže gostovanje natjecanja u skupini D Lige prvaka, ali istovremeno to je za njih i najlakša utakmica, bez velikog rezultatskog imperativa, jer Španjolci u ovaj dvoboj ulaze kao veliki favoriti. Podcjenjivački ulazak u susret u Njemačkoj protiv oslabljenog Flensburga, koštao ih je poraza te iz posljednja dva susreta trebaju dvije pobjede kako bi sačuvali unaprijed upisano prvo mjesto u skupini D. Upravo zbog tog nepredviđenog poraza protiv Flensburga, u dvoboj s CO Zagrebom ući će maksimalno angažirani i motivirani, te uz veliku potporu s tribina, pobjeda je za Španjolce u ovom trenutku jedina opcija.

U prvom ovosezonskom međusobnom dvoboju ovih suparnika, u listopadu, rezultat je na kraju susreta bio 30:30. Vratar Šego je tada odigrao odličnu utakmicu, bio prvo ime dvoboja s 18 obrana. Napadački su se istaknuli Valčić sa sedam te Špiler sa šest pogodaka te će doprinos golmana, ali i buđenje usnulog Tončija, koji lošu formu vuče još od Svjetskog prvenstva, biti ključno za ostvarenje dobrog rezultata.

Talant Dušebajev, trener Ciudad Reala: ''Ovo je za nas ključna utakmica i trebat ćemo svu moguću podršku, posebno se to odnosi na naše navijače. Dat ćemo sve od sebe kako bismo svladali današnjeg protivnika te da uz pobjedu u Rumunjskoj u posljednjem kolu osiguramo prvo mjesto u skupini. Zagreb je reprezentacija Hrvatske u malom, izuzetno su kvalitetni te su već duže vremena na okupu. Stup njihove igre je Ivano Balić, kojeg moramo zaustaviti, ali on je jedan od najboljih igrača današnjice te će to biti sigurno teška zadaća. Svjestan sam da dolaze načeti ozljedama, ali svejedno su vrlo jaka ekipa i neće nam sigurno biti lako."

Zagrebaši su od prvog susreta s Ciudad Realom doživjeli velike promjene. Na trenerskoj klupi Ivica Obrvan je zamijenio Kljaića i nije imao previše vremena za uigravanje momčadi te usađivanje ekipi svojih ideja i novog stila igre kojeg on preferira, gdje više neće biti toliko izmjena obrana-napad. Problemi s ozljedama bitnih igrača također diktiraju sastav kojim će se Obrvan suprotstaviti . Bez dugo ozlijeđena prva dva krila, kapetana Horvata i Vukića, za ovaj dvoboj neće na raspolaganju imati i Kopljara, dok Balić i Pešić praktički nisu, prije odlaska na put, odradili niti jedan trening.

''Plan za utakmicu definirat ćemo nakon ovih posljednjih treninga, ali siguran sam kako ćemo maksimalno angažirano i spremno ući u ovaj susret. Otvara se prilika za prvo mjesto u skupini, koje bi trebalo donijeti lakšeg suparnika, ali 'kuhinje' su u svim grupama te se do posljednje utakmice neće znati koji će klub završiti na kojoj poziciji. Dobar rezultat bio bi satisfakcija za igrače i klub, da napokon odigramo kvalitetnu utakmicu na španjolskom tlu te da maksimalnom borbom pokušamo poništiti njihove planove koje su si zacrtali,'' pojasnio je trener CO Zagreb.

Španjolci u ovaj susret ulaze maksimalno motivirani i spremni pobjedom na svom terenu sačuvaju prvo mjesto u skupini, koje su odavno upisali u svojim planovima. Što reći o snazi njihove ekipe kada samo kratki pogled na njihov sastav govori o kvaliteti koja im stoji na raspolaganju. Na vratima su španjolski reprezentativci Šterbik i Hombrados. Na krilima Jonas Källman i Luc Abalo. Obranom zapovijeda neuništivi Didier Dinart, dok se u napadu mogu osloniti na igrače poput Cheme Rodrígueza, Entrerriosa ili Morrosa.

Veliki hendikep bit će im izostanak bivšeg Zagrebaša Kire Lazarova, no, Källman se postupno oporavlja od ozljede, koju je zaradio još na Svjetskom prvenstvu u siječnju te će biti na raspolaganju treneru Dušebajevu u ovoj bitnoj utakmici. ''Njegovo stanje je puno bolje i makar možda nije na 100 posto, on trenira s ekipom i igrat će u nedjelju. Hendikep je sigurno što nije igrao mjesec dana, ali se nadam kako će njegova želja za igrom nakon duže stanke nadoknaditi te nedostatke,'' najavio je njihov trener.

U posljednjih nekoliko godina rukometaši Zagreba i Ciudad Reala susreli su se tri puta, uz neodlučeni rezultat ove sezone, doživjeli su još dva poraza i možda je ovo trenutak da se iznenadi jedna od najjačih europskih momčadi. Međutim, ovaj susret odlučivat će samo o poziciji u skupini, a ime potencijalnog protivnika neće se znati do završetka posljednjeg susreta. Situacija u svim skupinama je vrlo izjednačena te se ne može garantirati kako će prvo mjesto u skupini donijeti i lakšeg protivnika u idućoj fazi natjecanja.

Dobar rezultat u Quijote Areni jedino može donijeti dodatno samopouzdanje i vjeru u vlastite mogućnosti, kako se CO Zagreb može ravnopravno nositi s vrhunskim europskim rukometnim ekipama. Susret je na rasporedu u 19 sati, uz prijenos na nacionalnoj televiziji, a dvoboj će suditi danski sudački par Martin Gjeding i Mads Hansen.

Liga prvaka, skupina D, 9. kolo:
Ciudad Real - CO Zagreb, 19 sati

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

St. Peterburg25:31Flensburg
Bosna BH Telecom24:23CSM Constanta
Atletico de Madrid30:20RK Zagreb
1Atletico de Madrid 10303:236+6717
2Flensburg 10288:249+3916
3RK Zagreb 10303:261+4214
4Bosna BH Telecom 10222:286-645
5CSM Constanta 10261:302-414
6St. Peterburg 10259:302-434

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.02.2011. u 16:07
    Pošteno kazano Zagrebove šanse su minimalne,jer Ciudad ,Kiel i Barcelona su jedina 3 ozbiljna kandidata za naslov prvaka Europe.Daleko iz njih su Hsv,Loven,Montpellier,Veszprem,Flensburg pa tek onda dolaze Zagreb i Kobenhavn!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.02.2011. u 12:53
    pomrsiti planove? heh,s ovim čovjekom na slici jako jako teško,a bez njega nikako...
    Obrisan korisnik