Vodeni sportovi

Minimalna pobjeda Budve

Ivana Jurica • srijeda, 09.03.2011.
Minimalna pobjeda Budve
Foto: Martina Japundžić

Pobjedu od jednog gola razlike (6:5) ostvarili su vaterpolisti Budve na domaćem bazenu u susretu protiv Jadrana iz Herceg Novog u drugom kolu druge faze Eurolige. Prva je to pobjeda Budve, dok je Jadran iz Herceg Novog, kojeg vodi naš Ivica Tucak, doživio i drugi poraz.

Nakon što je u prvom kolu naš Jug u Gružu s 10:6 pobijedio Budvu, momčad Veselina Krivokapića u crnogorskom je derbiju pobijedila Jadran. Bio je to četvrti međusobni susret ove dvije momčadi u ovoj sezoni: dva su susreta završila bez pobjednika, a večerašnja pobjeda druga je pobjeda momčadi iz Budve.

Gosti su bolje ušli u susret, poveli su s 2:0. Vodili su i sa 3:2, ali domaćin je postigao tri pogotka za redom nakon toga čime je stigao do vodstva. U drugom poluvremenu igralo se uglavnom gol za gol, a ključnim se u pobjedi domaćina pokazao Ivan Žanetić koji je postigao dva gola u nastavku utakmice.

Uz Žanetića, kod domaćina, dvostruki strijelac bio je i Pasković, a u strijelce su se još upisali i Danilović i Tičić. Kod Jadrana Gojković je postigao tri gola, a po jedan Premuš i Subotić.

Budva drži treće mjesto na tablici, iza Partizana i Juga, s tri osvojena boda, dok je Jadran posljednji, još uvijek bez bodova. U sljedećem kolu Jug će ugostiti Jadran, a Partizan Budvu.

Euroliga, Top 8, Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Partizan11:10Jug AO
Budvanska Rivijera6:5Jadran Herceg Novi
1Partizan 669:43+2612
2Budvanska Rivijera 637:48-116
3Jug AO 657:52+55
4Jadran Herceg Novi 642:62-201

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!