Rukomet

Hrvatsko slavlje u Ciudad Realu!

Ivana Strahija • četvrtak, 10.03.2011.
Hrvatsko slavlje u Ciudad Realu!
Foto: Dragan Kovač

Iako su mnogi sumnjali da Hrvatska to može, rukometni reprezentativci su u Ciudad Realu slavili s 26:24 i tako ostali neporaženi u skupini 2 kvalifikacija za EP u Srbiji.

U prvom poluvremenu obje se ekipe užasno muče zabiti pogodak. Dok je Španjolce smetala dobra i čvrsta 6-0 obrana Hrvata kao i solidni Šego na vratima, Hrvati su redali jedan za drugim neiskorišteni napad, u čemu je svoj udio imao i slavni Šterbik na španjolskim vratima. Goluža je u napadu postavio Štrleka, Vorija, Čupića, Buntića, Duvnjaka i Vukovića, uz Šegu na vratima, dok se u obrani Buntić mijenjao Gojunom.

Prvi gol pada tek u 3. minuti, kad je pogodio Tomas, a Hrvati su do gola došli tri minute kasnije, kad s linije sedam metara rupu u Šterbikovoj mreži pronalazi Čupić. Nakon toga se Hrvatima otvara više prilika za kontranapad koje ne koriste, pa ne čudi španjolskih 3:1 u osmoj minuti. Nakon toga izjednačenje, uz prvi gol iz igre Buntića i još jedan sedmerac Čupića, a imali su nakon 3:3 Hrvati priliku i povesti, no prvo Duvnjak gubi loptu u kontranapadu, a zatim je Čupićevu loptu obranio Šterbik.

Goluža na parket tada šalje i najpoznatijeg Kauboja, Balića, koji odmah zabija i svoj prvi gol, no tada slijedi šest punih minuta bez i jednog gola, u kojima su svoje umijeće pokazivala oba golmana. U 22. minuti Morros postavlja rezultat na 5:4, a u 25. minuti Čupić pogađa za prvo hrvatsko vodstvo, 6:7. Zbog opetovanih pogrešaka Duvnjaka u kontranapadima Hrvati međutim na odmor idu u zaostatku, 9:8.

Drugo poluvrijeme za našu reprezentaciju počinje baš loše, jer iako je španjolska strana imala isključenje, naši redaju tehničke greške i 'pomažu' domaćima do 12:8. Zamjerki tu nema na račun golmana, jer je Šego do tada upisao 10 komada, ali je naš napad bio u potpunom rasulu. Na +4 Španjolci ostaju sve do ulaska Bičanića, koji konačno donosi prevagu koja nam je trebala. On svojim pogocima izvana, uz pomoć Čupića i Štrleka, dovodi Hrvatsku do drugog vodstva na utakmici, 16:17 u 45. minuti.

Do kraja više Kauboji vodstvo nisu ispustili iz ruku, a kad je proradio i Duvnjak, Hrvatska ima i +3 (21:24). Isključenje Bičanića u 56. minuti donijelo je dozu neizvjesnosti jer Španjolska uspijeva smanjiti na -1, ali Duvnjak i Štrlek pogađaju kad je trebalo, a Hrvatska osvaja još dva boda za svoj konto na tablici skupine 2 euro-kvalifikacija, gdje još nisu poraženi.

Hrvati neće imati mnogo vremena za odmor ili pak treninge, jer već 13. ožujka u splitskoj Areni dočekuju Španjolce u uzvratnoj utakmici.

Spomenimo i da su svoju utakmicu odigrali Litva i Rumunjska, a rezultat je bio 24:23. Nakon trećeg kola je Hrvatska tako na čelu ljestvice sa šest bodova, Španjolska je druga s četiri, Litva treća s dva, dok Rumunjska još nema bodova.

Kvalifikacije za rukometno EP 2012. u Srbiji:
Španjolska - Hrvatska 24:26 (9:8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2011. u 14:40
    je...klasa je za protivnike tipa: poreč, siscia, bjelovar i ostatak hrvatske lige. više ni za nexe nije klasa, a kamoli za reprezentativce jakih europskih zemalja! bičanić je trenutno za valčića jicha!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2011. u 13:54
    ispravakbio klasa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2011. u 13:13
    Pusti priče, Tonči Valčić je ipak klasa!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2011. u 09:15
    ugodno su me iznenadili, zaista! ali ništa čudno s obzirom da NISU igrali kopljar i valčić! nadam se da je goluža shvatio da ova 2 više nemaju kaj tražiti u repki-ikad! drago mi je da je bičanić pokazao da mora biti u repki i da je duvnjak hrabro zabio 'bombe' kako on to i zna. bravo dečki!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2011. u 08:09
    Odlična utakmica, odličan rezultat! Veliki broj igrača je odigrao odličnu utakmicu, osobno sam posebno zapazio Balićeva kretanja i proigravanja! Uopće nisam Golužin fan, al vidim da mu se baš ne pripsuju zasluge među komentarima, glavno je da ga se kudi kad nešto ne valja... Zato ću na pobjedi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik