FA kup, četvrtfinale, 12.03.2011, 18:15 h
Manchester United
Manchester United 2:0 Arsenal
Arsenal

Video: Sedmorica braniča izbacila Arsenal

Marin Vuković • subota, 12.03.2011.
Video: Sedmorica braniča izbacila Arsenal
Foto: EPA

Manchester United je u sastavu u kojem vjerojatno više nikada neće zaigrati golovima Fabija da Silve i Waynea Rooneyja svladao Arsenal i pridružio se Boltonu u polufinalu engleskog FA kupa.

Čak sedmoricu obrambenih igrača poslao je menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson na travnjak Old Trafforda i natjerao navijače Crvenih vragova na skeptične prognoze glede plasmana u polufinale.

Povratak otpisanih

Iz ogleda velikih rivala i suparnika u utrci za naslov prvaka valja istaknuti dva lijepa trenutka, odnosno povratak dvojice igrača kojima je u jednom trenutku o koncu visjela i nogometna karijera.

Iako prema najavama Alexa Fergusona danas nije trebao zaigrati, Ekvadorac Antonio Valencia odigrao je cijelo drugo poluvrijeme i nakon sedmomjesečne pauze zbog loma gležnja pojačao Unitedov vezni red.

Osamnaest minuta prije kraja i Arsenal je predstavio svoga povratnika, u igru je umjesto Aboua Diabyja ušao Aaron Ramsey, kojemu je 27. veljače 2010. godine igrač Stoke Cityja Ryan Shawcross žestokim prekršajem slomio nogu.

Dvojicu je brazilskih blizanaca, Fabija i Rafaela, gurnuo na krilne pozicije, dao im napadačke zadatke i, kako se u konačnici pokazalo, tim potezhom potpuno pogodio. Čak i takav sastav Uniteda uspio je nadigrati svog najvećeg suparnika u utrci za naslov prvaka i pobjedom od 2:0 ishoditi vizu za polufinalni dvoboj na Wembleyju.

Posve očekivano, Arsenal je i bez Cesca Fabregasa bez većih problema preuzeo kontrolu nad sredinom terena, ali prvu su pravu priliku na utakmici "skuhali" upravo Unitedovi blizanci, na ubačaj Fabija glavom je s pet metara promašio Rafael.

Ubrzo zatim, u 28. minuti, gotovo iz ničega domaćin je poveo. Wayne Rooney je lijepom loptom uposlio Javiera Hernandeza, ovaj glavom namučio Manuela Almuniju, a na odbijenu loptu Arsenalova vratara natrčao je Fabio i zakucao u mrežu.

Arsenal se tek krajem prvoga dijela probudio i stvorio nekoliko prilika pred Edwinom van der Sarom, no nizozemski je vratar danas bio u sjajnoj formi. Kako su završili prvo poluvrijeme, Topnici su počeli i drugo i već u drugoj minuti nastavka Laurent Koscielny se našao u dvije prilike, no ponovno je na mjestu bio Van der Sar.

Povratak Arsenala pao je u vodu već u sljedećem napadu. Rafael je ušao u šesnaesterac s desne strane i uposlio Hernandeza, čiji je udarac blokiran, no na pravom mjestu bio je Rooney i glavom pronašao prazan dio mreže za sada već teško dostižnih 2:0.

Arsene Wenger više nije imao što izgubiti, napravio je tri izmjene, ubacio Chamakha, Rosickyja i povratnika Ramseyja te krenuo po pogodak, no što god su Topnici pokušavali završavalo je pored gola ili u rukama izvanrednog Van der Sara.

United je strpljivo čekao svoje prilike i iz kontranapada često prijetio, pa su u posljednjih desetak minuta u stopostotne prilike ušli i Rooney i Ryan Giggs i Hernandez, no rezultat se do kraja nije mijenjao.

Loše vijesti za Arsenal postale su još gore kada se u samoj završnici u sudaru s Bacaryjem Sagnom teže ozlijedio Johan Djourou, zbog čega je susret produžen čak osam minuta. Arsenalov branič na nosilima je iznesen s travnjaka, a čini se kako je riječ o ozbiljnijoj ozljedi ramena.

Manchester United se tako pridružio Boltonu kao drugi polufinalist FA kupa, a Arsenal nakon razočaranja na Nou Campu i Wembleyju ispao iz još jedne utrke za trofejem. Wengerovim izabranicima preostaje još jedino ona najvažnija bitka, za naslov prvaka Engleske.

Manchester United - Arsenal

Manchester United: Van der Sar, Brown, Smalling, Vidić, Evra (Scholes 80'), Rafael Da Silva (Giggs 64'), Gibson, O'Shea, Fabio Da Silva (Valencia 46'), Rooney, Hernandez.

Arsenal: Almunia, Sagna, Koscielny, Djourou, Gibbs, Denilson (Chamakh 59'), Diaby (Ramsey 72'), Wilshere, Arshavin (Rosicky 72'), van Persie, Nasri.

FA kup

četvrtfinale

Birmingham City2:3Bolton
Manchester United2:0Arsenal
Stoke City2:1West Ham
Manchester City1:0Reading

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj13.03.2011. u 18:33
    nit je žvaka za seljaka nit je arsenal za prvaka
    Mihalj
  • Obrisan korisnik13.03.2011. u 12:28
    Navijač san uniteda i naravno da mi je drago radi pobjede, ali na stranu to - brale kakva utakmica!!! united je da dva kesasta gola ali prilike pljušte čas na jednoj čas na drugoj strani, šta je sve arsenal stvorija, a šta sve VDS poskida, šta je sve united propustija realizirat... onda tatica... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • matbaric13.03.2011. u 11:41
    Vec sam rekao dobro je da se borimo sa Arsenalom za prvaka lige, cekam pacijenta....
    matbaric
  • The Phantom13.03.2011. u 04:28
    Wenger meštar o zanata
    The Phantom
  • Obrisan korisnik12.03.2011. u 23:56
    rooney odlican kod oba gola..vraca se on
    Obrisan korisnik