FA kup, četvrtfinale, 12.03.2011, 13:45 h
Birmingham City
Birmingham City 2:3 Bolton
Bolton

Klasnić asistent, Bolton u polufinalu

Marin Vuković • subota, 12.03.2011.
Klasnić asistent, Bolton u polufinalu

Bolton je na St. Andrewsu u Birminghamu u četvrtfinalnoj utakmici FA kupa slavio s 3:2 i plasirao se među četiri najbolje momčadi, a istaknutu ulogu odigrao je i Ivan Klasnić asistencijom kod prvog pogotka Boltona.

Pobjednik Carling kupa Birmingham City nije uspio pred svojim navijačima osigurati plasman među četiri najbolje momčadi najstarijeg svjetskog kup natjecanja. Bolton je na St. Andrewsu dvaput vodio, Birmingham oba puta stizao rezultat, a odluka je pala u 90. minuti pogotkom džokera s klupe Chung-Yong Leeja.

Hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić našao se u početnom sastavu Boltona i na travnjaku je ostao 60 minuta, kada je zamijenjen čovjekom odluke, Korejcem Leejem. Za razliku od prethodne tri utakmice u kojima se upisao u strijelce, Killer se ovaj put zadovoljio asistencijom kod prvog pogotka Boltona.

Klasnić je u 21. minuti lijepim potezom petom proslijedio loptu do Johana Elmandera, a ovaj izbio pred Bena Fostera i precizno pogodio nebranjeni dio mreže za vodstvo Boltona. Gosti su do odmora ipak izjednačili pogotkom Camerona Jeromea nakon pogreške Davida Wheatera.

Još uzbudljivije bilo je u nastavku utakmice, jer u 66. minuti jedanaesterac je izborio i potom realizirao Kevin Davies i još jednom donio prednost gostima, no deset minuta prije kraja 37-godišnji Kevin Phillips pravom je majstorijom prebacio Jussija Jaaskelainena i produžio nadu domaćinu.

Nova neopreznost u obrani ipak je Birmingham koštala prolaza u polufinale. Igrala se posljednja minuta regularnog tijeka kada je Davies jednu dugu loptu glavom vratio za Leeja, a ovaj u skoku pronašao prazni dio mreže i odveo Bolton među četiri najbolje momčadi ovosezonskog izdanja FA kupa.

FA kup

četvrtfinale

Birmingham City2:3Bolton
Manchester United2:0Arsenal
Stoke City2:1West Ham
Manchester City1:0Reading

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.03.2011. u 18:36
    igrac koji odlucuje utakmice, takav nam treba u reprezantaciji
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2011. u 17:48
    haha,koji komentator :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2011. u 17:12
    nakon ove asistencije i hrpe golova bi Bilić trebao malo preispitati svoju savjest u svezi nepozivanja Killera u repku...
    Obrisan korisnik
  • Dalmatinac8812.03.2011. u 16:39
    Majstor ostaje majstor, šteta šta ga nema više u repki
    Dalmatinac88
  • Obrisan korisnik12.03.2011. u 16:06
    klasna asistencija
    Obrisan korisnik