FA kup, četvrtfinale, 13.03.2011, 15:00 h
Stoke City
Stoke City 2:1 West Ham
West Ham

Stoke City treći polufinalist FA kupa

Marin Vuković • nedjelja, 13.03.2011.
Stoke City treći polufinalist FA kupa

Nogometaši Stoke Cityja četvrti put u povijesti kluba i prvi put nakon 1972. godine plasirali su se u polufinale FA kupa, u živahnoj i dinamičnoj utakmici na Britanniji bili su bolji od West Hama s 2:1.

Avram Grant i Čekićari poraženi su u četvrtfinalnoj utakmici FA kupa i u potpunosti će se moći posvetiti borbi za opstanak u engleskoj Premier ligi. Od njih je u današnjem susretu na Britanniji pogocima Hutha i Higginbothama bio bolji Stoke City, a strijelac kontroverznog pogotka za goste bio je Frédéric Piquionne.

Već po dobrom starom običaju domaćin je poveo nakon ubačaja rukom Roryja Delapa u 12. minuti utakmice. Dalekometnom je loptom pronašao posve zaboravljenog Roberta Hutha, koji je potom silovitim udarcem glavom doveo Stoke City u vodstvo.

Nakon pola sata igre West Ham je izjednačio, i to vrlo sumnjivim pogotkom Piquionnea, koji je po svemu sudeći jednu dugačku loptu kontrolirao rukom, a potom prebacio Thomasa Sorensena i gurnuo loptu preko gol linije. Kako se nije oglasio ni pomoćni sudac, koji je imao bolji pogled na situaciju, pogodak je priznat.

Sudac Mike Jones bio je u središtu pozornosti i u prvim sekundama drugog poluvremena, kada je u šesnaestercu srušen, ili bi bolje bilo reći pao Matthew Etherington. Premda se radilo o jasnoj simulaciji, Jones je pokazao na bijelu točku, ali je Robert Green sjajnom obranom sačuvao svoja vrata.

Stoke City je do pobjede ipak došao u 63. minuti, i to iz slobodnog udarca kojeg je kroz živi zid gostiju poslao Danny Higginbotham i postavio konačnih 2:1. U završnici utakmice Čekićari su mogli do izjednačenja, no udarac Matthewa Upsona zaustavila je greda.

FA kup

četvrtfinale

Birmingham City2:3Bolton
Manchester United2:0Arsenal
Stoke City2:1West Ham
Manchester City1:0Reading

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!