Ostali sportovi

Video: Noćas Mirko Filipović

Ratko Martinović • subota, 19.03.2011.
Video: Noćas Mirko Filipović

Newark u američkoj saveznoj državi New Jersey noćas će ugostiti veliki sraz za naslov u poluteškoj diviziji između bivšeg Pride, danas UFC prvaka, legendarnog Mauricija Shoguna Rue i velike mlade MMA zvijezde, Jona Jonesa. Ono što će nas najviše zanimati je okršaj našeg Mirka Filipovića i Amerikanca Brendana Schauba.

Mirko Filipović po tko zna koji puta ima imperativ pobjede, ovog puta će mu suparnik biti bivši TUF (The Ultimate Fighter Show) finalist Brendan Schaub. Kako smo danas tijekom vaganja mogli primjetiti, mladi Amerikanac izgledao je vrlo prestrašeno i vjerujemo kako je Filipović ipak veliki favorit u ovom meču pošto su osnovne Schaubove kvalitete veliko srce, hrabrost, požrtvovnost i stalna inicijativa, što je našem borcu kao kontrašu uvijek odgovaralo.

Borba večeri je pak kroz proteklih par mjeseci poprimila gotovo epske razmjere. Jones se ponašao bahato s velikom vjerom u vlastite mogućnosti dok je Shogun šutio ne odgovarajući na provokacije. Oba borca su potkovana u svakom segmentu borbe, Amerikančeva prednost je sigurno veći doseg ruku, dok Brazilac ima strahovito snažan udarac nogom i ne sumnjamo da će PPV (pay-Per-View) noćas obarati rekorde.

Proteklog tjedna je UFC direktor Dana White objavio kupnju Strikeforce organizacije u ruke UFC-a, što je možda i najveći događaj još od kupnje japanskog Pridea. Tako su svi bitniji svjetski borci sada pod UFC palicom, što je velika stvar za gledatelje, no za sport u cjelini početak monopola. Vidjet ćemo što će ovaj potez značiti u budućnosti.

Main Card (nedjelja, 04:00):
LHW Mauricio Rua (19-4) Vs. Jon Jones (12-0(1))
BW Urijah Faber (24-4) Vs. Eddie Wineland (18-6-1)
MW Nate Marquardt (30-10-2) Vs. Dan Miller (14-4)
HW Brendan Schaub (7-1) Vs. Mirko Filipović (27-8-2)
LW Jim Miller (19-2) Vs. Kamal Shalorus (7-0-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.03.2011. u 04:16
    jbg nekad se izgubi..................... svejednol je mirko najveca legenda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAaaAAaaaAaaAaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2011. u 04:07
    WILD BOYS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2011. u 19:48
    Oci sve govore, nema tu vise u njemu onog pogleda. Nadam se samo da je zdrav danas i da ce udarati u serijama, ne pojedinacnim udarcima kao u zadnje vrime. Ne bi skodilo ni da koji low kick ispali.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2011. u 19:48
    evo prijeno na netu bi trebao biti http://www.facebook.com/pages/UFC-128-Mirko-Cro-Cop-VS-Schaub-u%C5%BEivo-na-internetu-Live-stream/171583329560221?sk=app_4949752878
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2011. u 18:45
    mislim da ce ga pojest ;-/ jaci je mirko, ima vise iskustva a i fizicki cini se u dobrom je stanju. A pogotovo je na redu i uvjerljiva pobjeda...
    Obrisan korisnik