Košarka

Sinj opet podrhtava zbog košarke

Bernard Jurišić • subota, 26.03.2011.
Sinj opet podrhtava zbog košarke
Foto: Duje Bonačić

Zahuktava se završnica hrvatskog košarksaškog prvenstva, a nakon jučerašnjeg derbija Cibone i Zadra, danas su na rasporedu još tri ogleda. Najzanimljivije će biti u Sinju, gdje gostuju Splićani...

Zabok - Zagreb CO (20h)

Zabok je u prvom kolu na Gripama pokazao da potpuno rasterećen bilo kakvih briga može biti prilično opasan ako uđe u dobar ritam. Zabočani su sve svoje ovosezonske ambicije ostvarili plasmanom u Ligu za prvaka i time zaradili sedam atraktivnih dvoboja u kojima njihova momčad može puno naučiti i napredovati.

Vezane vijesti

"Ovakve su utakmice i najopasnije. U njima se pokazuje kvaliteta i ozbiljnost momčadi, stoga ih mi shvaćamo jako ozbiljno. Nakon Zadra smo analizirali neke detalje koji nisu dobro odrađeni, to smo riješili i nadam se da nam se to neće ponavljati. Ako želimo biti najbolji moramo na svim utakmicama i kod kuće i vani biti pravi. Jedino ćemo tako ostvariti rezultat koji svi priželjkujemo", izjavio je trener "mrava" Mladen Erjavec.

Alkar - Split (20:15h)

Košarka će opet dignuti Sinj na noge, kao i prije mjesec dana kad su im isti pritivnici došli u goste. Puna ŠSD Sinj uživat će u borbenoj utakmici i zasigurno uzbudljivoj košarkaškoj večeri. Sinjani žele prvu pobjedu u Ligi za prvaka, a Splićani bi drugim uspjehom došli u prigodu da u narednom kolu protiv Borika na Gripama love sjajan start u Ligu prvaka od 3-0.

"Očekuje nas teška utakmica, pokušat ćemo odigrati još bolje nego prije mjesec dana kad smo tamo slavili. Glavno je da momčad ne podlegne atmosferi i da zadržimo koncentraciju svih 40 minuta, što nije bio slučaj prošli put. Alkar je različita momčad kod kuće i u gostima, u Sinju su samo jednom poraženi ove sezone i to od nas. Moramo zaustaviti njihov šut i iskontrolirati skok i vjerujem da se opet možemo iz Sinja vratiti s pobjedom", rekao je trener "žutih" Mladen Vušković.

Borik Puntamika - Cedevita (20:15h)

Borik je u prvom kolu isprašio Cibonu, a sigurno je da neće potpisati predaju ni protiv Cedevite. Jazine opet žive punim plućima, tribine će zacijelo biti pune i večeras protiv Cedevite, koju prije gostovanja u Madridu očekuje zanimljiv izazov u "gradu košarke".

"Atmosfera u Jazinama uvijek je bila paklena. I kad je igrao Zadar i kad igra Borik. Mi smo na to spremni, a Borik je već poslao jasnu poruku da je opasan čim je Cibonu pobijedio s tolikom razlikom. To je momčad koja zahtijeva veliki oprez i dobru pripremu", izjavio je Cedevitin adut Damjan Rudež.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.03.2011. u 17:31
    Ajmo Žuti !!! Split osvaja ove godine nlb ligu ;)) !!!
    Obrisan korisnik
  • highlanderSINJ26.03.2011. u 14:26
    ... ali svakom slucaju, Splitu želimo sve najbolje, navijamo za vas, osim večeras, jer od velikog Splita svi ćemo imati koristi ...
    highlanderSINJ
  • highlanderSINJ26.03.2011. u 13:19
    ... one step at a time ... prvo tribate nas proć ...
    highlanderSINJ
  • fedorad26.03.2011. u 12:15
    Šteta bi bila da Split ne iskoristi veliku šansu ove godine da otiđe do NLB lige,pogotovo kad znamo da Zadar sigurno neće,a Cibona je nikad lošija.I zato AJMO ŽUTI!
    fedorad