Košarka

Alkar pomeo splitske ambicije

Iz ŠSD Sinj:Mišo Gulić • subota, 26.03.2011.
Alkar pomeo splitske ambicije

Treći ovosezonski susret Alkara i Splita sasvim zasluženo je pripao Sinjanima. U najvećem dijelu susreta Alkar je bio za korak brži od gostiju iz Splita, te nije dopustio dramu na kraju i tako ubilježio prve bodove u Ligi za prvaka...

Pred oko 1.200 gledatelja, u fantastičnoj atmosferi, Alkar nije dozvolio Splićanima da ubilježe hattrick u ovosezonskim dvobojima, te jasno poslao poruku svima što mogu očekivati u Sinju.

Sam početak susreta bio je kao naručen za domaće. Već nakon tri minute semafor je pokazivao 11:2, a glavnu rolu u tom periodu odigrao je sjajni Ivica Radić. Splićani su išli iz greške u grešku i nisu nalazili rješenja za vrlo borbenu, te na trenutke fanatičnu momčad Alkara.

Pokušao je trener gostiju Mladen Vušković rotacijom igrača, tražeći raspoloženu petorku, ali uzalud. U osmoj minuti, nakon dvije trice Modrića, te dva ubačaja Radića, gosti su bili u minusu od čak 18 koševa, a na predah se otišlo rezultatom 27:11.

Odlično otvaranje druge četvrtine, te velikih 33:15 u 14. minuti, nisu nagovještavali povratak gostiju, ali uvođenjem prinove u redovima Splita, Rašida Mahalbašića, utakmica poprima sasvim drugačiji tijek. Sinjani neobjašnjivo staju, a brzopletostima u napadu daju gostima prigodu za potpuni priključak. U narednim minutama koševima Subotića i Dijana, te odličnom obrambenom rolom Mahalbašića, gosti rade seriju 12:0, te dolaze na 33:27, koliko je bilo u 16. minuti susreta.

Do poluvremena vodila se prava rovovska bitka za svaki koš, te samo nekoliko sekundi prije odmora Split dolazi na samo minus 3, ali Alkar uspijeva u zadnjem napadu poentirati, tako da je rezultat prvog dijela glasio 43:37.

Treći dio susreta ponovno sjajno otvaraju domaći. Solo akcijama istaknuo se Josip Blajić, koji je, pogađajući u serijama, potpuno uništio nade Splićana, te Alkara, nakon 28 minuta igre, vodi do 57:41. Ipak do kraja četvrtine Splićani dolaze do 61:50.

Već po pravilu, početak četvrtine pripada domaćima, te serijom 10:2, utakmicu odvode u mirnije vode, sve do visokih 71:53 koliko je bilo u 36. minuti. Konačnih 79:62 dovoljno govori o zasluženosti pobjede sinjskog prvoligaša.

Na kraju susreta uz prepunu dvoranu i paklenu atmosferu, te standing ovation za obje momčadi, možemo konstatirati kako je u Sinju još jednom pobijedila košarka.

Boris Poljak, trener Alkara: "Mislim da je ključ susreta bio u našoj obrani. Način na koji smo ušli u susret, te pogotovo u treću četvrtinu, pokazali su snagu našeg kolektiva. Na kraju mogu samo čestitati svojim igračima na pobjedi i publici na bodrenju tijekom čitavog susreta."

Josip Blajić, Alkar: "Najprije veliko hvala našoj publici, a utakmicu smo prije svega, riješili odličnom obranom. Mislim kako će svima biti jako teško u Sinju i jedva čekamo nove utakmice."

Mladen Vušković, trener Splita: "Utakmicu smo otvorili jako loše, sa mnogo individualnih pogrešaka, a napadački praktički nismo ni postojali. Pobjeda Alkara je sasvim zaslužena, a nama sreća u nesreći može biti jedino činjenica da je većina igrača podbacila, pa se nadam da smo ispunili bonus loših igara."

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.03.2011. u 09:49
    bravo sinjani! nisam očekivao da će split ovako lako pasti! onaj mali radić, koji u splitu nije igrao je vrlo dobar centar.
    Obrisan korisnik
  • highlanderSINJ27.03.2011. u 05:21
    ... pucački raspoloženi, a Splita nije bilo nigdi ... u prvoj č su imali valorizaciju 3 !!! ... Splitu držimo palčeve za dalje ...
    highlanderSINJ
  • jugoplastika27.03.2011. u 00:16
    čestitke alkaru, samo nastavite tako
    jugoplastika