Košarka

Borik na Gripama traži iznenađenje

Branko Barić • petak, 01.04.2011.
Borik na Gripama traži iznenađenje
Foto: Martina Japundžić

Ovog vikenda na rasporedu je treće kolo košarkaške Lige za prvaka od kojeg se počinje igrati u ritmu svaka tri dana. Tri od četiri utakmice na rasporedu su u petak, a najneizvjesnije trebalo bi biti u Splitu..

Nakon što su propustili priliku u prošlom kolu šokirati Cedevitu, košarkaši Borika ovog petka putuju u Split. Žuti su potpuno nadigrani u Sinju prošlog vikenda i sad nemaju pravo na krivi korak ukoliko žele razmišljati o polufinalu, no svakako trebaju obratiti pozornost na odličnu formu Zadrana.

"Splićane jako dobro poznajemo. Mi smo njih ove sezone deklasirali u Jazinama, oni su nama nešto slično napravili na Gripama, tako da ovog puta očekujem neizvjesnu utakmicu", tvrdi Marin Jurjević, koji je protiv Cedevite promašio šut za produžetak.

U Draženovom domu snage će odmjeriti Zagreb i Alkar. Mravi su neporaženi nakon dva kola, a unatoč ozljedi Bašljana očekuje se kako će taj niz nastaviti i ovog petka. Jedini preduvjet je da niti jednog trenutka ne potcijene protivnika koji je proteklog vikenda nadigrao splitske Žute.

"Alkar je iskusna momčad koja živi od dva dobra playmakera. Iako su različiti tipovi igrača, Delaš je visok dva metra, ali igra playa, zna igrati košarku, a Blajić je više onako robustan, može razigrati čitavu momčad. Dobri su šuteri za tri poena, to im je najjače oružje. Modrić je vrlo dobar na dvici, Bilobrk na trici. Župić i Radić su sve bolji pod koševima, ali mislim da tu naši centri ipak ne bi smjeli imati problema. Moramo biti maksimalno ozbiljni ako želimo mirno privesti utakmicu kraju", proanalizirao je svoje protivnike trener Zagreba Mladen Erjavec na posljednjoj konferenciji za medije uoči susreta.

Nakon što su u prošlom kolu pružili dobar otpor Zagrebu, košarkaše Zaboka očekuje još jedno teško gostovanje. Ovog puta snage će na Višnjiku odmjeriti sa Zadrom, u čijoj svlačionici vlada odlično ozračje nakon uvjerljive pobjede nad Cibonom u prošlom kolu. Dobra vijest za Pinu Grdovića je što se u momčad nakon ozljede vraća i Ivan Batur, no upitan je zato nastup Branimira Longina.

Poput ostalih suigrača i Marko Car je svjestan kako Zadrani u svom prvom domaćem prvenstvenom srazu ne smiju pokvariti dojam kojeg su ostavili protiv Cibone: "Mi ove sezone ne igramo na razini da možemo lagano dobivati utakmice, pa ćemo i ovoj morati pristupiti maksimalno koncentrirani. Nikoga ne smijemo podcijeniti i onda će kvaliteta doći do izražaja".

Liga za prvaka, treće kolo, 1. travnja:
Split - Borik (19h)
Zagreb - Alkar (20h)
Zadar - Zabok (20h)

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ivo.Sanader01.04.2011. u 14:51
    Prijenos na HRT-u!? 1.april
    Ivo.Sanader
  • Obrisan korisnik01.04.2011. u 13:24
    zvrx, kao što i ja pišem, naša liga uopće nije slaba, kako neki pričaju. imate barem 10 mojih postova na tu temu! nije ni jaka liga, ali kada bi zadar, cibona, cedevita i zagreb igrali cijelu sezonu našu ligu, kada bismo imali 14 klubova od početka, onda bi i ovi slabiji kroz sezonu-dvije postali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • jugoplastika01.04.2011. u 13:01
    ajmo žuti :)
    jugoplastika
  • Zvrx01.04.2011. u 12:50
    Koliko nam je liga jaka dovoljno govori činjenica da je Cedevita sa Žižićem jedva prošla Jazine i Borik, a prošetala se bez centra (Žižić nije imao pravo nastupa) Madridom i mirno pobijedila Esdudiantes. Tako da naša liga i nije baš jako slaba kako se na prvi pogled čini...
    Zvrx
  • Obrisan korisnik01.04.2011. u 12:44
    zanimljivo ove godine. osim recimo cedevite, koja je oznad ovog drustva, prakticki svak svakoga moze pobijediti
    Obrisan korisnik