Košarka

Splićani pred prvim velikim testom

Bernard Jurišić, Edvard Burić • srijeda, 06.04.2011.
Splićani pred prvim velikim testom
Foto: Kristijan Komarica

Cedevita u idiličnom raspoloženju dočekuje Split. Nakon uvjerljive pobjede protiv Cibone u Draženovom domu, sastav Ace Petrovića u utakmicu protiv najboljeg A-1 ligaša ulazi kao apsolutni favorit. No, Splićani se neće predati bez borbe...

Pred momcima iz Sutinskih vrela vrlo je zanimljivo razdoblje. Borba za startnu jedinicu uoči doigravanja sve je napetija, a nakon Splita slijedi prvi veliki obračun sa Zagrebom u hrvatskom prvenstvu. Cedevita je prošlo kolo protiv Cibone odradila bez Vedrana Vukušića i Corsleyja Edwardsa, a koliko će i kako igrati u nastavku sezone, ostaje za vidjeti.

Cibona dočekuje Zabok

Dvije utakmice 4. kola Lige za prvaka već su odigrane, Zadar je slavio u Sinju (69:52), a Zagreb kod Borik Puntamike (73:60).

Vezane vijesti

Cedevita i Split svoj će ogled započeti večeras u 19 sati, a u isto vrijeme lopta će s centra krenuti i u Draženovom domu, gdje Cibona dočekuje Zabok.

Kvalitetan roster i prilično dugačka klupa osiguravaju treneru Cedevite miran san i kad mu izostaju inače vrlo biti igrači. Cedevita cijelu sezonu ima vrlo gust raspored uz kontinuirane probleme s ozljedama, ali Petrovićev sastav iz toga je vrlo dobro "isplivao" i lako moguće da u borbu za trofeje uđu u odličnoj formi i bez ozlijeđenih igrača.

Cedevita Split nikako ne smije podcijeniti, a Hrvoje Kovačević naglašava odličan momčadski duh i širinu rostera koja je poticaj i izvor pozitivne atmosfere: "Atmosfera je takva da tko god uđe u momčad, u petorku na utakmici, daje automatski maksimum i to nas sve zajedno puni optimizmom i uoči Splita. Vjerujem da je pred nama još jedna dobra utakmica i da će svi koji dobiju minutažu istu opravdati punim angažmanom."

Za Splićane je ovo prvi veliki test i prvi ovosezonski okršaj s jednim od četiri regionalna ligaša. "Žuti" nisu opterećeni rezultatskim imperativom u dvoboju s "crvenima", ali ne kriju da u Zagrebu žele pružiti svoju najbolju utakmicu sezone i Cedeviti "pokazati zube".

"Svjesni smo da je Cedevita favorit, ali mi smo cijelu sezonu čekali ove okršaje i sad se želimo pokazati u pravom svjetlu. Ako ponovimo borbenost i agresivnost koju smo imali u prošlom kolu protiv Borika, mislim da možemo namučiti Cedevitu", najavio je razigravač Splićana Srđan Subotić, koji je prošle sezone nosio dres zagrebačkog kluba.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 14:43
    Ovo bi mogla bit interesantna utakmica.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 13:23
    Jeste znali da Damjan Rudež ima fejsbuk stranicu!!!???
    Obrisan korisnik
  • jugoplastika06.04.2011. u 12:36
    ajmo žuti ;)
    jugoplastika