Košarka

Dalmatinski derbi nakon dvije godine

Bernard Jurišić, Lovro Štrbinić • utorak, 19.04.2011.
Dalmatinski derbi nakon dvije godine
Foto: Kristijan Komarica

Vratio se Split, vratili se derbiji. Nakon dvogodišnje pauze u okršajima između "žutih" i Cibone, danas će se prekinuti jednako dug post od zadnjeg dalmatinskog derbija. Zadar i Split ukrstit će koplja u Krešinom domu...

Nakon odrađenih šest kola Lige za prvaka košarkaši Zadra nalaze se na trećoj poziciji domaćeg prvenstva s dvije pobjede i četiri poraza. Zadovoljavajući je to učinak s obzirom da su porazi uslijedili na gostujućim terenima kod dva prvoplasirana i trenutno najjača hrvatska kluba. Sada u Višnjik stiže Split, a nakon nekog vremena to je ogled za kojeg se Zadrani moraju jako dobro pripremiti jer južni susreti opasno prijete.

U domaćim utakmicama Zadrani su stopostotni, pa se svi nadaju da tako može ostati i ovaj put iako će biti oslabljeni odlaskom Bilana. On je klub napustio već prije posljednjih ogleda, ali u zadnje vrijeme se njegovo ime dosta provlači po usnama klupskih djelatnika koji su nezadovoljni načinom rastanka sa mladim šibenskim centrom.

dalmatinski utorak

Utorak će u potpunosti pripasti dalmatinskim klubovima u Ligi za prvaka. Derbi Zadra i Splita počinje u 20 sati, a 15 minuta kasnije u Sinju će se sučeliti Alkar i Borik Puntamika. Preostale dvije utakmice 7. kola na rasporedu su u srijedu.

Za ostatak ekipe je bitno da se koncentrira na današnji dvoboj, a Brown, Ivanov i ostatak unutarnje linije je već pokazao da posjeduje potencijal kojim bi mogli odlazak Bilana učiniti što manje primjetnim. Ukoliko i Marko Car bude na razini dosadašnjih nastupa u prvenstvu Hrvatske onda će gosti imati znatno teži posao.

Splićani u Višnjik dolaze nakon dva domaća ogleda i pobjede protiv Cibone, te poraza od Zagreba. Rezultatskog imperativa nemaju, osim imperativa dobre igre i maksimalnog angažmana, koji je rijetko izostajao s utakmica "žutih" ove sezone.

"Zadrova se momčad konsolidirala s dolaskom Pina Grdovića i igraju puno agresivnije nego u dosadašnjem dijelu sezone. U Višnjiku su oni uvijek favoriti, ali vjerujem da se možemo oduprijeti njihovoj agresivnosti jer smo i mi borbena i agresivna momčad i da dalmatinski derbi možemo učiniti zanimljivim", kazao je u najavi trener Splita Mladen Vušković.

U svakom slučaju, trebao bi ovo biti dalmatinski košarkaški praznik, i da će ispunjene tribine Krešinog doma pridonijeti lijepoj atmosferi regionalnog derbija, kojeg nije bilo pune dvije godine.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!