Košarka

Boriku drama u Sinju

Iz ŠSD Sinj:Mišo Gulić • utorak, 19.04.2011.
Boriku drama u Sinju
Foto: Mišo Gulić

Dramatičnu utakmicu odigrali su Alkar i Borik, a gosti su doslovno u zadnjim sekundama došli do pobjede i sasvim zasluženo nose bodove iz Sinja. Iako se nakon prve četvrtine doimalo kako će domaći ubilježiti sigurnu pobjedu, ponovno je košarkaška igra pokazala sve svoje čari...

Alkar je tek treći put ove sezone pokleknuo na domaćem parketu u ne odveć kvalitetnoj, ali zato vrlo dramatičnoj i borbenoj utakmici. Borik je tako upisao vrijedne bodove dok će Sinjani do dugo u noć analizirati razloge ovog poraza.

Trener Alkara, Boris Poljak: "Izuzev prve četvrtine, nismo bili pravi te smo potpuno izgubili ritam igre. Zadnje sekunde bile su dramatične i nismo imali sreće u zadnjem napadu, ali moram priznati kako je pobjeda Borika sasvim zaslužena."

Neven Plantak, trener Borika: "Čestitam svojim momcima i skidam im kapu jer nakon rezultatskog minusa pokazali karakter i zasluženo slavili, iako da je i Alkar dobio ne bi bilo nezasluženo. Bila je to jedna čvrsta i muška utakmica u jednoj fantastičnoj atmosferi, a pljesak domaće publike mojim igračima dovoljno govori za sebe."

Sam uvod utakmice protekao je u apsolutnoj dominaciji Alkara koji je šutevima iz vana potpuno razoružao Zadrane pa je trener gostiju Neven Plantak, u trećoj minuti, bio prisiljen zvati minutu odmora pri rezultatu 11:2.

Borik je u tim trenutcima bio potpuno van utakmice, previše isforsiranih šuteva te izgubljenih lopti i na semaforu je velikih 19:6 u šestoj minuti susreta. Minutu prije kraja četvrtine Župić zakucavanjem diže na rekordnih +17 (23:6), a totalnu blamažu Borika, ubačajem za tri poena, sprječava Petani i smanjuje na 23:9.

Druga četvrtina ponudila je sasvim drukčiju sliku u odnosu na prvi dio. Alkar je držao prednost i kontrolirao utakmicu sve do 13. minute i rezultata 31:17, ali onda neobjašnjivo staje. Silne rotacije trenera Plantaka urodile su plodom i gosti iz Zadra rade seriju 8-0 te u 16. minuti dolaze na samo -6 (31:25). Sinjani se ponovno odvajaju, ali do poluvremena gosti dolaze na prihvatljivih 38:31 unatoč skromnih 38% šuta.

Nastavak susreta gosti polako ali sigurno smanjuju prednost domaćih i ne dopuštaju novo veće odvajanje. Alkar u tim trenutcima pokušava solo akcijama na zonu Borika, ali gosti na krilima Jurjevića uredno kažnjavaju domaće i zaključuju treći period sa minusom od samo četiri koša (54:50).

Odmah na otvaranju zadnje četvrtine Škifić pogađa za tri i minus jedan na semaforu, ali odmah uzvraća Blajić istom mjerom. Ipak u 34. minuti, koševima Jurjevića i Škifića, Borik dolazi do vodstva od 59:57, prvi puta nakon početnih 2:0.

Sve do 37. minute igralo se koš za koš, a pri rezultatu 63:63 Ante Delaš ubacuje šest uzastopnih koševa i samo minutu i pol prije kraja Alkar ima 69:63. Tada minutu odmora poziva Plantak, a potom sjajni Škifić prvo pogađa tricu preko ruke, zatim i polaže te Borik pola minute prije kraja ima -1 (69:68).

Serije slobodnih bacanja, te stalne izmjene u vodstvu obilježavanju zadnje sekunde utakmice, a napad za pobjedu ipak ima Alkar. Petnaestak sekundi prije kraja solo prodorom pokušao je Delaš, promašio pa ponovno uhvatio loptu za čisto polaganje, ali nije imao koncentracije te su Zadrani pjevajući proslavili pobjedu od 71:70.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2011. u 00:28
    Svaka cast Delašu! Cilu je utakmicu vodio svoju ekipu. Sinjska publika opet fenomenalna!
    Obrisan korisnik