Nogomet

"Najbolja partija nekog golmana protiv nas"

Damir Žbulj • srijeda, 27.04.2011.
"Najbolja partija nekog golmana protiv nas"
Foto: EPA

Nogometaši Manchester Uniteda odradili su veliki posao u prvoj polufinalnoj utakmici nogometne Lige prvaka. Svladali su Schalke na njihovom terenu u Gelsenkirchenu golovima Giggsa i Rooneyja, nisu primili zgoditak, kao niti na pet ostalih gostovanja ove sezone u Ligi prvaka, a da na vratima domaćina nije bio fantastični Manuel Neuer, razlika pred uzvrat bila bi daleko uvjerljivija.

Snovi Schalkea o finalu Lige prvaka ugašeni su u njihovom prvom polufinalnom dvoboju. Na krilima pobjeda protiv aktualnog europskog prvaka Intera očekivali su kako mogu iznenaditi još jednog velikana europskog nogometa, no, Manchester United im je očitao pravu nogometnu lekciju. Stvorili su desetak odličnih prilika, većinu je zaustavio vratar Manuel Neuer, no, u dva navrata nije mogao zaustaviti udarce Giggsa i Rooneyja.

Trener gostiju Sir Alex Ferguson bio je izuzetno zadovoljan predstavom koju su prikazali njegovi nogometaši u utorak: "Bila je to vrhunska predstava i svi su odradili fantastičan posao. Priznanje ide mojim igračima koji su vjerovali u sebe i imali povjerenja u svoje suigrače. Naša koncentracija tokom čitave utakmice, naš intenzitet igre i brzina naših dodavanja bili su apsolutno odlični."

"Na poluvremenu sam osjetio kako su moji igrači razočarani rezultatom i propuštenim prilikama, ali nakon što je poništen gol Hernandeza zbog zaleđa, shvatili su kako ipak mogu savladati i ovog vratara. Ryan (Giggs) i Wazza (Rooney) su tada postigli pogotke te imamo odličan rezultat pred uzvrat," analizirao je Ferguson.

Na odličnog čuvara mreže Schalkea Manuela Neuera, za Sky Sports, osvrnuo se riječima: "Bio je fantastičan. U svim mojim utakmicama za United, ovo je vjerojatno bila najbolja partija nekog golmana protiv nas. Ipak, svi znamo kako on odlazi u Bayern, ali mogu reći kako je bio fantastičan."

"I mislio sam da ćemo postići pogodak. Imali smo tolio prilika, ali smo i iskusniji nego u prijašnjim nastupima na njemačkom tlu. Dobro nam je došla ova pobjeda, dugo smo čekali na pobjedu protiv njemačkog kluba. Ove sezone smo imali odlične rezultate na gostovanjima, no, ovaj je sigurno najvažniji. Kada igraš u gostima koncentracija je bitna i čestitam svojim igračima na dobro obavljenom poslu. U posljednje dvije-tri godine pronašli smo naš način igre koji njegujemo na gostovanjima. Potrebno je iskustvo, samopouzdanje, ali i veliki posjed lopte pa ispada da smo bolji na gostovanjima od ostalih europskih ekipa, dodao je Sir Alex.

Manchester u nedjelju čeka okršaj s Arsenalom i u glavi stratega Uniteda već je i ta utakmica: Ako odigramo dobro s Arsenalom u nedjelju i izvučemo dobar rezultat, mogao bih onda u uzvratu odmoriti nekoliko igrača, jer nam nakon toga dolazi utakmica s Chelseajem. Sedam ili osam dana nam je odlučujuće, ali moji igrači su spremni, dolazimo u vrhunac naše forme."

Trener domaće ekipe Ralf Rangnick nije imao što reći nakon poraza. Svjestan je da je njegova momčad bila nadigrana: U prvih 15-ak minuta bila je to ravnopravna utakmica, iako su oni već pronašli neke pukotine u našoj obrani. Imali smo posjed lopte, ali završna dodavanja nisu bila one kvalitete kao protiv Intera. Nakon toga nešto je pošlo po krivu i svaki napad Manchestera bio je opasan. Donosili smo loše odluke, ponudili im previše prostora, stajali smo daleko od njihovih igrača. Možemo samo zahvaliti Manuelu što nije već na poluvremenu bilo barem tri razlike za goste. Ako malo pratite njegov razvoj posljednjih godina, složit ćete se da nema boljeg golmana na svijetu od njega."

"U nastavku susreta bili smo kompaktniji, više igrača bilo je iza lopte, ali ipak nismo bili dovoljno agresivni kao poput Intera. Tada su postigli pogodak kada se činilo da su daleko od gola. Nakon vodstva usporili su igru, ali i tada su ih moji igrači samo promatrali, jedino je Kluge pokušao nešto napraviti., izjavio je Rangnick.

"Ne mogu ništa zamjeriti igračima, ipak smo zajedno samo pet tjedana, za neke taktičke stvari nije bilo vremena. Međutim, ne mislimo se predati unaprijed i pokušat ćemo ispraviti neke stvari prije uzvrata u Manchesteru. Naravno da su oni trenutno u odličnoj poziciji za napredovanje u finale, no, u nogometu su se događala i veće iznenađenja, a mi smo već dokazali kako možemo zabijati golove na gostovanjima, zaključio je za kraj strateg Schalkea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.04.2011. u 01:04
    Repriza finala od prije 2 godine.
    Obrisan korisnik
  • matbaric27.04.2011. u 15:30
    Ovako moje misljenje je da je golman dobar kolko mu to dopuste igraci, sto hocu reci da su imali mozda malo vise srece ManU ih morao pomesti 5,6-0, a Neuer se jako dobro postavlja pa se cini da je sad jako dobar golman. Svaka cast mladicu na odlicno odigranoj tekmi. Wazaroon ih je ponistio opet... [više na forumu]
    matbaric
  • Obrisan korisnik27.04.2011. u 13:04
    A kad to Bayern nije favorit za naslov sljedece sezone u Bundesligi? Samo su nesto skloni podbacajima :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.04.2011. u 12:08
    neuer je strasan golman, a bayern ce se i jos dobrano obnovit do slijedece sezone, barem na defanzivnom planu, i odmah je naravno prvi favorit za naslov slijedece godine u bundesligi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.04.2011. u 11:51
    Ne kuzim zasto ga Arsenal nije pokusao kupit?
    Obrisan korisnik