Nogomet

Neuer: "Igrali smo s previše poštovanja"

Borna Rupnik • srijeda, 27.04.2011.
Neuer: "Igrali smo s previše poštovanja"
Foto: EPA

Manuel Neuer bio je junak Schalkeove prve polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Manchester Uniteda. Da je spasio svoju momčad još težeg poraza priznao je i njegov trener Rangnick, a Neuer je potražio uzroke poraza dok Patrice Evra poziva na oprez...

Manchester United je u Gelsenkirchenu s dva pogotka obavio velik dio posla na putu prema Wembleyju, odnosno finalu Lige prvaka. Schalke nakon obračuna s milanskim Interom ipak nije uspio skinuti još jedan veliki skalp.

Manuel Neuer: "Odlazak u Manchester United nikad mi nije bio opcija. Sada sam usredotočen da svoje trenutačne obveze, drugi klubovi ovih dana nisu moja briga".

"Igrali smo s previše poštovanja, pogotovo na početku utakmice. Znali smo da je Manchester United velika momčad, no i Inter je velika momčad. Jednostavno nismo bili dovoljno čvrsti kao u četvrtfinalu, nedostajalo je kompaktnosti", izjavio je Schalkeov vratar Manuel Neuer.

Neuer je poslije utakmice za svoju predstavu zaradio brojne pohvale, a nada se da Schalkeovi navijači neće biti previše razočarani porazom: "Mislim da znaju da smo napravili veliku stvar samim plasmanom u polufinale. Naravno, to se protiv Uniteda nije brojalo, željeli smo pobijediti, a možda bi bilo bolje da smo prvu utakmicu igrali u gostima".

U taboru Crvenih vragova imaju velikog razloga za zadovoljstvo, ali francuski branič Patrice Evra još nije želio zaključiti priču. "U nogometu se nikad ne zna", kaže, "i sjećam se slučaja kada je Real Madrid pobijedio moj Monaco 2004. godine u prvoj utakmici četvrtfinala 4:2. Mislili su da je gotovo, a mi smo ih u uzvratu pobijedili 3:1 i prošli".

"Zato moramo ostati profesionalci, ići na svom terenu na pobjedu i obaviti svoj posao. Ispadanje bi bilo katastrofa za Manchester United. Schalke smo shvatili ozbiljno i odigrali kako znamo", zaključio je nogometaš Manchester Uniteda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.04.2011. u 19:54
    lud je ako ode u bayern pokraj uniteda
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.04.2011. u 16:36
    odličan vratar,ako tako nastavi biti će najbolji!
    Obrisan korisnik