Košarka

Cedevita kod posrnulih Splićana

Bernard Jurišić, Edvard Burić • utorak, 03.05.2011.
Cedevita kod posrnulih Splićana
Foto: Kristijan Komarica

Cedevita marljivo skuplja pobjede u Ligi za prvaka i "šminka" formu za doigravanje. Deset pobjeda do sada su upisali momci Aleksandra Petrovića, a pred dvoboj sa Zagrebom kojim bi definitivno mogli potvrditi prvu poziciju prije polufinala, ekipa iz Sutinskih vrela očekuje pobjedu protiv Splita...

Splićani su se nadali da će Cedevitu dočekati u dobrom raspoloženju, s punom dvoranom i željom da se što snažnijim otporom favoritu dodano svide svojim navijačima. No, uvjerljivi porazi od Alkara i Borik Puntamike na Gripama su spustili zastave "na pola koplja", doigravanje je prekriženo, iako do kraja imaju još četiri utakmice.

No, sve četiri utakmice su protiv regionalne trojke koja će se vrlo vjerojatno nastaviti boriti i za naslov prvaka. Bolesti i ozljede ključnih igrača, Grgurevića i Mimice, "usporili" su Splićane, među kojima je tek Srđan Subotić bio na visini zadatka u posljednjih nekoliko utakmica. Žestoki ritam ipak je uzeo danak, a značajan pad doživjeli su oni najneiskusniji.

Trener momčadi iz zagrebačkog Podsuseda minutažu raspoređuje vrlo raznoliko koristeći jedan od najširih rostera u ligi, možda čak i najširi, pritom imajući u vidi izazove koji ga tek očekuju.

Američki play Dontaye Draper opet izgleda svježe, podiže formu i razigrava momčad, a kad on igra, igra i Cedevita. Centar Corsley Edwards ponovno pokazuje moć kojom je "rušio" centre u Eurokupu i NLB ligi, a da sve ne bude idealno pobrinula se ozljeda koja je "napala" Vedrana Vukušića te ga s parketa odvojila za ovu sezonu.

Kapetan Marino Baždarić uvijek će odraditi svoje minute na visokom nivou u oba smjera. Obrana s njim na parketu izgleda puno pokretljivije i bolje, a napad ionako nikad nije bio sporan. Kada smo već kod šutera svakako valja podsjetiti na bivšeg igrača Splita Damjana Rudeža koji kada je raspoložen može "unakaziti" bilo koju momčad.

Splitu sigurno neće biti lako, Cedevita si ne smije dopustiti poraz pred dvoboj sa Zagrebom i sigurno će igrati punom snagom te pokušati što prije slomiti domaće. U slučaju da to uspiju relativno rano, Zagrepčani će paziti na svaki atom snage misleći na gradskog rivala.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2011. u 16:33
    @phoenix_suns: vidim lijepo si pogodio senzaciju u prošlom kolu, nije bilo nego 39 razlike :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2011. u 14:03
    samo cu rec da oko 100-tinjak Maligana ide u Zadar! Barem ce bit navijacki derbi!
    Obrisan korisnik
  • jugoplastika03.05.2011. u 13:07
    pa mislim da ovo i nije neki derbi ali dobro... Cedevita dobija ovo, siguran sam
    jugoplastika