Tenis

Nakon Zagrepčanke Splićanka

Maja Giljanović • ponedjeljak, 09.05.2011.
Nakon Zagrepčanke Splićanka
Foto: Ivor Krapac

Petra Martić i Anna-Lena Grönefeld u finalu su 100.000 $ vrijednog ITF Challengera u Cagnes-sur-Meru izgubile prvi set na turniru, ali su na 1:6 brzo zaboravile i u nastavku protiv prvih nositeljica Darije Jurak i Renate Voračove slavile 6:2 i 11-9 u produljenom tie-breaku trećeg seta.

Darija Jurak je prošle godine Cagnes-sur-Mer osvojila, a li da se 365 dana poslije zadovolji "samo" finalom 100.000 $ vrijednog ITF Challengera pobrinula se Petra Martić.

20-godišnjakinja i Njemica Anna-Lena Grönefeld u finalu su izgubile prvi set na turniru, ali 1:6 u prvom setu protiv prvih nositeljica nije ih pokolebalo. Drugi su set osvojile rezultatom 6:2 i u produljenom tie-breaku trećeg Jurak i Renatu Voračovu pobijedile s tijesnih 11-9.

Nakon što je Splićanku pobijedila i u Sofiji prošle godine i u Estorilu prije dva tjedna Jurak je ovog puta izvukla deblji kraj, a Martić je osvojila prvi naslov u 2011. i prvi nakon što je sredinom prosinca prošle godine u paru s Julijom Görges protiv Sanie Mirze i Vladimire Uhlirove u finalu osvojila Challenger u Dubaiju.

Cagnes-sur-Mer, finale parova:
MARTIĆ/Grönefeld (Hrvastka/Njemačka, 2) - JURAK/Voračova (Hrvatska/Češka, 1) 1:6, 6:2, 11-9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!