Nogomet

Beqiraj: "Jedna od najboljih prezentacija"

Ante Dubravac • četvrtak, 12.05.2011.
Beqiraj: "Jedna od najboljih prezentacija"
Foto: FaH

Nogometaši Dinama uvjerljivo su slavili u prvoj utakmici finala Hrvatskog nogometnog kupa. Možda i lakše nego se očekivalo pobijedili su Varaždin rezultatom 5:1.

Osim zadovoljstva rezultatom svi igrači su isticali i povratak osmijeha u svlačionicu. Je li razlog za to novi trener ili nešto drugo nitko nije izravno govorio.

Fatos Beqiraj zabio je dva pogotka koja su prelomila utakmicu: "Imamo veliku prednost, igrali smo finu utakmicu, pogotovo drugo poluvrijeme. Bio je veliki pritisak, a postigli smo pet golova što nismo već dugo. Igrali smo dosta kombinatorno i došli do mnogo prilika koje smo uspješno iskoristili. Ovo je jedna od najboljih prezentacija Dinama ovog proljeća, naravno uz utakmicu s Hajdukom. Varaždin je došao igrati, mi smo iskoristili to na najbolji način i upisali pobjedu. Trener Tot je rekao da trebamo igrati opušteno jer smo kvalitetna momčad i da trebamo u ovoj prvoj utakmici postići što bolji rezultat."

Sammir: "Napokon smo uživali u nogometu, a trener Tot bodrio nas je i prije utakmice. Naravno da se veselimo jer nije mala stvar dati pet golova u jednoj utakmici."

Iako se nije upisao u strijelce i Ante Rukavina je bio odlično raspoložen: "Stvarno smo super igrali, svi smo prezadovoljni, atmosfera je u svlačionici vrhunska, pjevali smo kao da smo osvojili Ligu prvaka. Sad idemo osvojiti Kup, i odraditi preostali dio prvenstva. Prezadovoljan sam," rekao je za službenu klupsku stranicu.

Osim što je odradio svoj posao u obrani Portugalac Tonel stigao je u završnici prvoga poluvremena i zabiti za vodstvo 2:1: "Dobro smo igrali, otvorili smo se i igrali smo jako dobru obranu. Ovo je način na koji ubuduće moramo igrati utakmice, više napadački. Imali smo više prostora i kvalitetniju igru. Ovo je velika pobjeda za nas, sad nas čeka i uzvratna utakmica i iako poštujemo Varaždin, dat ćemo sve od sebe da osvojimo Kup."

Kapetan Milan Badelj unatoč uvjerljivoj pobjedi upozorava da opuštanja u uzvratu ne smije biti: "Ovo je velika prednost, ali ne smijemo si dopustiti da nam se Varaždinci približe. U Varaždin ne idemo čuvati rezultat, idemo zabiti još golova."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2011. u 21:44
    Ne može, jer dotičnom gospodinu jer primarno prodati igrače, a tek onda napraviti rezultat...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2011. u 15:15
    Pa ja imam osjećaj da nitko neće uspjeti, a ne Vaha ili Kuže ili bilo tko... Prvenstveno zato što se nitko niti ne zadrži duže od 2 sezone. Treba i po cijenu rezultata žrtvovati sezonu dvije i napraviti nešto kako treba. Instant rezultat ne donosi ništa dobro. Kontinuitet je majka. E sada, da li se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2011. u 15:08
    Svaka čast majstore. Ionako smo i s 1:0 i sl. rezultatima debelo prvaci, nikad lakše nismo igrali s Hajdukom i tamo i kod kuće... A u Europi odlično i koncentrirano otraga i da je bilo malo više sreće prošli bi i PAOK-a (odn. skupinu). No dobro, opet nada ostaje za dalje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.05.2011. u 15:05
    Pa s tobom stvarno nije sve u redu... Opet urota, opet puštena utakmica. Pa dokle???
    Obrisan korisnik
  • aco07812.05.2011. u 15:58
    vaha je pravio selekciju za iducu godinu pa je svima davao sanse...cek kad dodu kvalifikacije...tot nema iskustva a to dinamu treba najvise od svega
    aco078