Košarka

Tomas poveo Fenerbahče

Tea Lokas • četvrtak, 12.05.2011.
Tomas poveo Fenerbahče
Foto: Ivan Lacković

Odigrane su prve utakmice četvrtfinalnog doigravanja za prvaka Turske. Jedini neočekivani rezultat dogodio se u susretu Banvita i Olina, dok su svi ostali favoriti slavili i ostvarili vodstvo od 2-0, odnosno 1-0. Naš Marko Tomas zablistao je za Spahijinu momčad...

U srijedu su odigrana prva dva susreta četvrtfinala, a glavne uloge u njima igrale su favorizirane ekipe Fenerbahčea i Efes Pilsena. Fenerbahče Nevena Spahije pobijedio je autsajdere Antalyu rezultatom 80:77, no nije sve išlo glatko kako je očekivano.

Istanbulska momčad do odmora je došla do solidne prednosti od 50:33, ali u nastavku se gotovo dogodio preokret, jer su se gosti uspjeli približiti na 63:59, a kasnije i izjednačiti na 75:75. Ipak, košarkaši Fenera nisu priredili šok svojim navijačima vrativši se u dvoboj i okončavši ga u svoju korist.

Kreator pobjede Fenerbahčea bio je Marko Tomas, koji je za 28 minuta provedenih na terenu ubacio 20 poena. Drugi najbolji strijelac za domaćine bio je Omer Onan s 12 postignutih poena, a samo jedan manje imao je drugi hrvatski predstavnik, Roko Leni Ukić, koji je na parketu proveo 29 minuta. Ukić je dodao četiri skoka i pet asistencija.

Fener je ovom pobjedom došao u vodstvo od 2-0 te mu nedostaje još samo jedna pobjeda za plasman u polufinale. Efes je, pak, i više nego zaslužio slavlje nad Pinar Karsiyakom, no tek za 1-0 u četvrtfinalnoj seriji.

Vujčić je u uvjerljivoj pobjedi Pivara sudjelovao zabilježivši pet poena i četiri skoka. Igrač susreta bio je košarkaš iz redova gostujuće momčadi, Jovo Stanojević, a upisao je 19 poena na konto Karsiyake.

Današnjim susretima zaokružen je prvi krug dvoboja, a sukobile su se ekipe Galatasaraya i Bešiktaša te Banvita i Olina. Galatasaray je kod kuće protiv Bešiktaša povisio na 2-0 i u nedjelju će pokušati bez izgubljene utakmice izboriti polufinale.

Dvojica košarkaša koji su predvodili svoje momčadi su Preston Shumpert (za pobjednike) i Marcelus Kemp (za poražene), obojica s po 27 poena u obruču protivnika. Četvrti Hrvat u četvrtfinalu, Lukša Andrić, postigao je četiri poena za 13 minuta.

Jedini favorit koji je razočarao je drugoplasirani iz prvog dijela prvenstva - Banvit. Momčad iz Balikesira izgubila je prvu utakmicu pred domaćom publikom i prepustila prednost od 0-1 danas raspoloženom Olinu. Bilo je 84:87, a kao najbolji istaknuo se Olinov Renaldas Seibutis s 28 poena, jednim skokom i četiri asistencije.

Četvrtfinale, prve utakmice:
Fenerbahče - Antalya 80:77 (2-0)
Banvitspor - Olin Edirne 84:87 (0-1)
Galatasaray - Bešiktaš 94:90 (2-0)
Efes Pilsen - Pinar Karsiyaka 90:72 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!