Nogomet

Mladina: ''Trebalo nas je čekati''

Iz Sigeta:Damir Žbulj • petak, 13.05.2011.
Mladina: ''Trebalo nas je čekati''
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što su nogometaši Hrvatskog dragovoljca u prošlom kolu ostvarili povijesnu pobjedu, svladavši Hajduk, u ovom putuju u goste još jednom splitskom prvoligašu. Na Parku mladeži gostuju kod RNK Split, a jedino pobjeda im daje nadu kako bi do kraja prvenstva mogli prestići pretposljednju Istru 1961.

Ostala su još dva prvenstvena kola do kraja HNL, a Hrvatski dragovoljac je, bez obzira na odlično proljeće, i dalje na dnu prvenstvenog poretka. Makar im Istra bježi pet bodova, još uvijek postoji šansa da se sezona ne završi na posljednjem mjestu. U prošlom kolu, na svom travnjaku u Sigetu, Dragovoljci su svladali Hajduk 2:0, a žele li sačuvati nadu u napredak na ljestvici moraju u ovom kolu svladati odličnu ekipu Splita, i to na njihovom terenu.

Igračima i treneru Hrvatskog dragovoljca sigurno je žao što se prvenstvo bliži kraju. Odlična proljetna serija nažalost vjerojatno neće biti dovoljna da se sačuva prvoligaški status, a Crni su u posljednjih deset utakmica dokazali kako im je sigurno mjesto u 1. HNL. Gledajući samo tih deset 'proljetnih' susreta, Dragovoljci su osvojili 16 bodova i na toj mini-ljestvici drugog dijela prvenstva nalaze se po učinku na trećem mjestu, iza Dinama i Splita.

U SPLIT PO POBJEDU

Obrambeni igrač Hrvatskog dragovoljca Karlo Kešinović odlično je zaustavio napadače Hajduka u prošlom kolu, a nada se kako će i u susretu sa Splitom ponoviti dobru partiju te kako njegova ekipa neće primiti pogodak: ''Treba iskoristiti ovu euforiju u svlačionici. Odigrali smo dvije različite polusezone, trenutno igramo dobro, a u Split idemo na pobjedu. Čekamo posrtaj Istre i nadamo se kako ih u posljednjem kolu možemo i preskočiti. U prvom dijelu sezone primali smo puno golova, što zbog neiskustva, što zbog nesreće, ali na proljeće smo stasali i pokazali kako se ravnopravno možemo nositi sa svim protivnicima. U Splitu će biti teško, jaka su momčad i malo tko je tamo uzeo puni plijen.''

U pretposljednjem kolu putuju baš u Split, na noge istoimenom domaćinu, koji je izuzetno motiviran da u posljednja dva kola prestigne 'uglednijeg' gradskog suparnika, Hajduk. Trener Dragovoljaca Davor Mladina, bez obzira na sve, nada se pozitivnom rezultatu na Parku mladeži: ''Mi i u ovaj susret ulazimo bez kalkulacija, treba nam pobjeda, a mislim da nas očekuje najzahtjevnija utakmica ovog proljeća i to još u gostima. Očekujem da moji igrači ponove igru i angažman iz utakmice s Hajdukom, a ovim putem pozivam i splitsku publiku da dođu u što većem broju jer će sigurno vidjeti atraktivnu i kvalitetnu utakmicu.''

Mladina i u ovom kolu ima problema sa sastavljanjem momčadi, listi ozlijeđenih priključio se i Zlatar, a najavio je i sastav koji će se suprotstaviti Splitovcima: Igramo protiv izuzetno kvalitetnog suparnika, koji lovi drugo mjesto, a mi i dalje imamo problema sa sastavom. Brozoviću, Kukoču, Leki i Jurinu, priključio se Zlatar, dok Žugaj nema pravo nastupa zbog žutih kartona. No, očekujem da će se momci, koji će uskočiti na njihovo mjesto, kao i u susretima do sad, odlično uklopiti.

Trener Mladina priznao je kako je ključ dobrih rezultata na proljeće i hrabrost njegovih igrača: U nekim utakmicama pritisak je veći, u nekima manji. Od deset utakmica nastavka prvenstva nisam zadovoljan samo onom protiv Intera i jednim poluvremenom protiv Zadra. Igrači su pružili maksimum, čak i oni koji su uskočili umjesto ozlijeđenih prvotimaca, nisu me razočarali, dapače, globalno i individualno su zadovoljili i ja ne mogu vršiti dodatni pritisak na njih. Ispostavilo se da je ključno što smo prvi dio sezone igrali cijelo vrijeme u gostima. Bili smo 'u pelenama', bez prvoligaškog iskustva, a nije niti svejedno kada ne igraš utakmice na svom stadionu.''

''Vidljiv je naš napredak na terenu, makar ja nisam toliko iznenađen viđenim. Bili smo ekipa koju je trebalo 'čekati'. Sad, nakon 30-ak utakmica s prvoligaškim protivnicima, što prijateljskih što prvenstvenih, možemo reći kako nam je mjesto u prvoligaškom nogometu,'' pojasnio je Mladina.

Trener Crnih nije trošio puno riječi na subotnjeg protivnika: Respektiramo njihov ovosezonski rezultat, ali i oni respektiraju nas i sigurno nas ozbiljno shvaćaju. Iskusna su momčad, s iskusnim trenerom, neće se uhvatiti na'udicu'. Ići će maksimalno, i oni žele dobit utakmicu i ne očekujem nikakve povlastice od njih.''

Mladina bi se Crvenima trebao suprotstaviti formacijom 4-1-4-1, gdje bi Vidaković bio na golu, posljednju liniju činili bi Špehar, Grgić, Kešinović i Marković, defenzivni vezni Plazonić, četvorica ispred njega bili bi Švarić, Čordaš, Rašić i Jazvić, dok bi u vrhu napada trebao zaigrati Vrnoga de Gregorio. Na klupi će biti rezervni vratar Čović, Borzić, Šibenik i Janjetović, koji se polako vraća nakon ozljede te je počeo lagano trenirati. Prvoj momčadi priključena su i tri juniora, koje uskoro očekuje i finale Kupa, upravo protiv vršnjaka iz Splita. Svoju priliku na klupi čekat će Jajčinović, Doležal i Grubišić, a posljednji je čak i protiv Hajduka dobio priliku odigrati nekoliko prvoligaških minuta.

Susret između RNK Split i Hrvatskog dragovoljca na rasporedu je u subotu u 19 sati na stadionu u Parku mladeži.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2011. u 22:55
    kasno ste se sitili početi igrati
    Obrisan korisnik