Nogomet

Bilić: "Vida preskače Gruziju"

Nikola Vlahović • utorak, 24.05.2011.
Bilić: "Vida preskače Gruziju"
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije odlučio je izbaciti Domagoja Vidu iz reprezentacije zbog nedavne tučnjave u kojoj je, prema policijskom izvještaju, sudjelovao i igrač Bayer Leverkusena...

Naime, Slaven Bilić odlučio je da se Domagoj Vida neprimjereno ponašao te da njegovo ponašanje ne može proći nekažnjeno. Mladi branič kažnjen je izbacivanjem iz kadra reprezentacije za ogled protiv Gruzije.

"Vida se neprimjereno ponašao i zbog toga će preskočiti utakmicu protiv Gruzije. Reprezentativac mora biti primjer na terenu i izvan terena i bez obzira što se tamo događalo, takvo ponašanje ne možemo tolerirati", rekao je Bilić.

Zatim je izbornik upozorio sve ostalo igrače: "Ovo je ozbiljna opomena svima u reprezentaciji, ne samo Vidi, nego i svim ostalim igračima i članovima stručnog stožera. Mi predstavljamo našu zemlju i to je najveća čast i privilegija koja se može dogoditi nekom sportašu. Međutim, to je i obaveza svima nama i zato nema popusta prema nikome".

Prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen Drago Gabrić te incident s Vidom natjerali su Bilića da mora pozvati dva nova igrača .

Tako su za utakmicu s Gruzijom u Splitu poziv dobili veznjak Dinama, Ivan Tomečak i lijevi bočni Dnjepra, Mladen Bartulović. Tomečak je pozvan kao alternacija za Gabrića, dok će Bartulović konkurirati za lijevog beka.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren10.06.2011. u 10:12
    yakove, aj pročitaj što je napisano u prvom odlomku: "...u kojoj je, prema policijskom izvještaju, sudjelovao i igrač Bayer Leverkusena..." valjda bilić ima informatore iz policije
    Zdren
  • Yakov25.05.2011. u 15:55
    Pa čovječe, kome bi Bilić prije trebao vjerovati, medijima ili Vidi? Možda je zaista došlo samo do bezazlenog verbalnog sukoba, a Bilić se nije udostojio ništa pitati Vidu. Kada je bilo ono sa Klasnićevim navodnim silovanjem, Bilić je tada rekao kako to sigurno nije istina i da mu se podmeće.
    Yakov
  • Mihalj25.05.2011. u 15:36
    kaj ima pitat vidu tip se potukao i bok. dobar potez i tu se nema više što za reći
    Mihalj
  • Yakov25.05.2011. u 01:43
    Nevjerojatno je kako Bilić pada pod utjecaj medija a da Vidu ništa ne pita. Ne kažem da je Vidina priča istinita, ali je trebao prvo razgovarati s njim prije nego je donio ovu odluku. A po ovom potezu je očito da s njim nije razgovarao.
    Yakov
  • Obrisan korisnik24.05.2011. u 23:11
    Nadam se da je ovo povratak Bilića na stare staze - držanje kontrole svlačionice kako bi se na utakmici izvršavali dogovori, i ginulo za jedini sveti dres!
    Obrisan korisnik