Nogomet

I Varaždinci žele pobjedu

Ivana Strahija, Borna Rupnik • srijeda, 25.05.2011.
I Varaždinci žele pobjedu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

S velikih 5:1 Dinamo je u prvoj utakmici finala Kupa napravio odličnu podlogu za dvostruku krunu ove sezone. Varaždinci bi pak voljeli sezonu završiti s pobjedom, ali je 4:0 ili jednakih 5:1 teško očekivati u uzvratu u Varaždinu.

S pobjedom od 4:0 bi Varaždinci (konačno) digli Rabuzinovo Sunce, dok bi se s 5:1 odmah krenulo u lutriju jedanaesteraca. Tko međutim uopće razmišlja da je takvo što moguće? Dinamov Mario Tot sigurno ne, o čemu svjedoči i njegova najava utakmice u Varaždinu. Samir Toplak je na to odgovorio: "Svakako da mu rezultat daje optimizam, a igračima samopouzdanje i sigurnost. Međutim, igra se još 90 minuta i svašta se može dogoditi."

Istina je da su Varaždinci u Maksimiru odigrali zbilja lošu utakmicu, igrači su bili u grču, a ni jedna od stvari koju je tražio Toplak nije bila realizirana. Zato kaže: "Treba znati da smo najveći posao za Dinamo u prvoj utakmici napravili mi. Ne vjerujem da možemo dvaput ponoviti tako loše izdanje, čak sam siguran da ćemo ovaj puta biti mnogo bolji."

Za utakmicu je Toplak pred svoje igrače postavio tri cilja: ispraviti loš dojam iz Zagreba, pokušati pobijediti i pobijediti sa što više pogodaka. "Možda se Dinamo opusti, a možda mi odigramo iznad svojih mogućnosti. Ipak smo sad u boljoj situaciji, ne moramo brinuti za ostanak, a jedino što možemo jest dobiti", kaže trener Varaždinaca.

Početkom tjedna još je bilo pitanje hoće li Toplak u kadru imati kapetana Punčeca, koji je doživio potres mozga, no on se na svu sreću vratio treninzima bez poteškoća. Jedini koji vjerojatno neće biti spreman, uz golmana Drevena koji je otpisan na dulje vrijeme, jest Vugrinec, koji ima probleme s koljenom.

Milan Badelj: "Bit će nam lakše osvojiti trofej zbog uvjerljive pobjede u prvoj utakmici, ali ne pomišljamo na opuštanje. To nije sportski, idemo u Varaždin pobijediti. Dosta je samo sjetiti se Kopra, to je kraj priče".

Iza Dinama će poslije Varaždina, ne bude li velikog preokreta, ostati sezona ispunjenih osnovnih ciljeva - osvajanja dvostruke domaće krune i plasmana u Europsku ligu. "Nedostajao nam je tek onaj iskorak u europsko proljeće", nedavno je izjavio dokapetan Milan Badelj.

Očekivano podizanje Rabuzinovog sunca potpisat će Mario Tot, dan nakon konačnog razlaza s Vahidom Halilhodžićem, koji je Dinamo prvi put vodio upravo u prvom susretu finala Kupa. Zagrepčani su tada djelovali vrlo razigrano, makar su im pomogle i slabe reakcije Varaždinaca, a u uzvratu će pokušati pronaći pravi motiv za sličnu predstavu.

"Sigurno nam neće biti lako, dapače bit će teško motivirati ekipu nakon uvjerljive pobjede, ali morat ćemo to napraviti kako bismo na kraju slavili", najavio je Tot, istaknuvši da bi i gledatelji mogli doći na svoje jer će obje momčad težiti napadačkom nogometu.

U sastavu Dinama neće biti ozlijeđenih braniča Tomislava Barbarića, Igora Bišćana i Leandra Cufrea, kao ni vratara Filipa Lončarića te veznog igrača Adriana Calella, a poštedu će dobiti napadač Fatos Beqiraj, reprezentativac Crne Gore, kako bi što spremniji dočekao okršaj s Bugarima.

Hrvatski nogometni kup, finale:
Varaždin - Dinamo 20.10 (1:5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • aco07825.05.2011. u 12:38
    tot oprostajna utakmica
    aco078
  • penetrisac25.05.2011. u 12:20
    Ajmo plavi oćemo još jednu petardu
    penetrisac
  • Obrisan korisnik25.05.2011. u 11:41
    Nada umire posljednja...Ajmo Varteks!!!
    Obrisan korisnik