Tenis

Davis Cup praksa završila na Talijanima

Iz Pariza:Maja Giljanović • petak, 27.05.2011.
Davis Cup praksa završila na Talijanima
Foto: Kristijan Komarica

Iako su Ivan Dodig i Ivo Karlović u drugom kolu Roland Garrosa protiv bivšeg četvrtfinalista Potita Staracea i Danielea Braccialija vodili s 2:1 s breakom u prvom setu, u nastavku nisu napravili puno. Talijanima su uzeli još samo dva gema.

Uigravanje hrvatskih Davis Cup reprezentativaca na terenima Roland Garrosa je završeno: Ivan Dodig i Ivo Karlović su nakon 6:3, 5:7, 6:4 u prvom kolu protiv Pierre-Huguesa i Nicolasa Renavanda naletjeli na raspoložene Potita Staracea i Danielea Braccialija. Naši su bolje otvorili susret i u trećem gemu osigurali break i da su na Dodigovom servisu iskoristili dvije gem-lopte, pitanje je kako bi se meč dalje odvijao.

Ovako su Bracciali i Starace u četvrtom gemu nakon osam izjednačenja iskoristili svoju šestu break-loptu i rezultat vratili na početak (2:2). Osvojili su svoj servis i preokrenuli na 3:2, a naši su izgubili inspiraciju, obojica su izgubila servise i prije nego su se okrenuli gubili su s 1-0 u setovima (6:2).

Drugi set je nizbrdo krenuo u trećem gemu, Dodig je izgubio servis, Talijani su poveli 2:1, a nakon što je Karlović u šestom gemu osvojio servis i smanjio na 4:2, Bracciali i Starace su s dva gema uzastopce priveli susret kraju. Dodig je na servisu za ostanak u meču izvukao prvu meč-loptu, ali na drugoj naši nisu imali odgovora.

Bracciali i Starace su izborili osminu finala protiv boljih iz susreta između trećih nositelja Mahesha Bhupathija i Leandera Paesa i Ashleyja Fishera i Stephena Hussa, a Dodigu i Karloviću ostaje analiza susreta. Za 74 minute ubacili su 69 % prvog servisa, osvojili 56 % nakon prvog i 36 % nakon drugog servisa, return ubacili u 35 % slučajeva, servis izgubili pet puta i ukupno osvojili 16 poena manje.

Roland Garros, 2. kolo parova, tenisači:
Starace/Bracciali (Italija) - DODIG/KARLOVIĆ (Hrvatska) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!