Tenis

Donna Vekić poput brzog vlaka

Iz Pariza za Sportnet:Maja Giljanović • nedjelja, 29.05.2011.
Donna Vekić poput brzog vlaka

14-godišnja prvakinja Hrvatske u kategoriji do 18 godina Donna Vekić je prvu prepreku na juniorskom Roland Garrosu preskočila kao od šale. 43. juniorka i 835. seniorka svijeta iskoristila je povoljan ždrijeb i francusku kvalifikanticu Chloe Pacquet za 66 minuta ostavila na četiri gema.

Donna Vekić iz tjedna u tjedan pokazuje o kakvom je talentu riječ. Osječanka koja će koncem lipnja proslaviti tek 15. rođendan u 2011. je osvojila tri G2 turnira (Kolkata, Potchefstroom 2) i igrala u još dva finala, u travnju je iz kvalifikacija dogurala do finala ITF Futuresa u Hvaru, u Splitu je početkom mjeseca osvojila naslov prvakinje Hrvatske u konkurenciji i do četiri godine starijih protivnica, a već zauzima i 834. mjesto na seniorskoj WTA rang-listi.

Treninzi s Davorom Grgićem i rad na fizičkoj spremi s Darijom Novakom beru plodove i u Parizu, 14-godišnjakinja je u prvom kolu juniorskog Roland Garrosa iskoristila povoljan ždrijeb i kvalifikanticu Chloe Pacquet ostavila na četiri gema. Dvije godine starija Francuskinja dala je sve od sebe, ali gubila je od prvog poena i na koncu se na terenu zadržala jedva preko sat vremena..

Vekić je u prvom setu osvojila izvrsnih 87 % poena nakon prvog i 57 % nakon drugog servisa, ulazio joj je svaki drugi return, osvojila je tucet poena više od Pacquet, svoj servis nijednom nije dovela u pitanje, a protivnici je početni udarac uzela dvaput (6:2). U drugom setu je izbjegla minu u drugom gemu, odmah u sljedećem na servisu Pacquet izborila break i više se nije osvrtala, još je jedan break osigurala u sedmom gemu i nakon 0:30 na servisu za meč nanizala iduća četiri poena i na prvoj meč-lopti izborila drugo kolo (6:2).

U drugom kolu Vekić će osminu finala pokušati izboriti protiv Miyu Kato, nepostavljena Japanka na spavanju je uhvatila16. nositeljicu Victoriju Bosio i Argentinku ostavila na tri gema (6:1, 6:2). Osječanka je prijavila i parove, u prvom kolu s Amerikankom Stephanie Nauta igra protiv Francuskinja s pozivnicom organizatora Marine Partaud i Jade Suvrijn.

Roland Garros, 1. kolo, juniorke:
VEKIĆ (Hrvatska) – Pacquet (Francuska) 6:2, 6:2

Foto: Dana Anders

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • russell29.05.2011. u 21:35
    bravo donna samo naprijed
    russell
  • Obrisan korisnik29.05.2011. u 19:00
    samo naprid
    Obrisan korisnik