Tenis

Vekić i Delić izgubili u parovima

Iz Pariza:Maja Giljanović • ponedjeljak, 30.05.2011.
Vekić i Delić izgubili u parovima

Donna Vekić i Mate Delić mogu se usredotočiti isključivo na pojedinačne nastupe, u prvom kolu parova Osječanka je ispala s Amerikankom Stephanie Nauta, a Kaštelanin sa Slovakom Filipom Horanskim.

Nakon što je protiv Chloe Pacquet (6:2, 6:2) izborila drugo kolo u pojedinačnoj konkurenciji Donna Vekić je u konkurenciji parova nastup završila u prvom kolu. 14-godišnja Osječanka i Amerikanka Stephanie Nauta ukupno su osvojile samo dva poena manje od Marine Partaud i Jade Suvrijn i nakon sat i 20 minuta gotovo po svemu potpuno izjednačenog susreta izgubile 2:6, 6:4 i 11-13 u produljenom tie-breaku trećeg seta.

Mate Delić je bitnije obavio plasmanom u osminu finala singla, dva sata poslije 18-godišnji Kaštelanin je s Filipom Horanskim izgubio od Mikija Jankovića i Dimitara Kuzmanova. Srbin i Bugarin šeste nositelje su posve nadigrali: osvojili su 76 % poena nakon prvog (60 %) i 61 % nakon drugog servisa (47 %), return ubacili u 44 % slučajeva (29 %), uzeli im servis četiri puta, svoj izgubili dvaput i na koncu osvojili ukupno 16 poena više.

Parove je prijavio i Mate Pavić. I Splićanin i partner mu George Morgan traže utjehu za neuspjeh u pojedinačnom turniru, ali dok ostaje žal što je juniorski viceprvak Hrvatske i sedmi nositelj u prvom kolu ispao od Lukaša Vrnaka (6:7, 4:6) na Delićevu pobjedu protiv Engleza postavljenog za devetog nositelja (6:7, 7:6, 7:5) nemamo zamjerki. Pavić i Morgan su drugi nositelji i na prvom ih koraku u utorak čekaju Srbin Nikola Milojević i Čileanac Matias Sborowitz.

Roland Garros, 1. kolo parova, juniorke:
VEKIĆ/Nauta (Hrvatska/SAD) – Partaud/Suvrijn (Francuska, wc) 2:6, 6:4, 11-13

1. kolo parova, juniori:
DELIĆ/Horansky (Hrvatska/Slovačka, 6) – Janković/Kuzmanov (Srbija/Bugarska) 2:6, 5:7

Foto: Dana Anders

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2011. u 21:17
    Šteta, ali mogla bi Donna daleko u singlu, sretno dalje! P.s. Mogli ste baš i objaviti da je Ajla Tomljanović osvojila 25K turnir u Italiji prošli tjedan.
    Obrisan korisnik