Tenis

Ispala i Zvonareva

Tea Lokas • nedjelja, 29.05.2011.
Ispala i Zvonareva
Foto: EPA

Nezapamćeni egzodus prvih triju nositeljica dogodio se u ovogodišnjem izdanju Roland Garrosa. Nakon Wozniacki i Clijsters, iz turnira je izbačena i trećepostavljena Vera Zvonareva pa četvrtfinale Pariza po prvi put otkad je tenis postao profesionalni sport (1968.) neće imati nijednu od tri najbolje tenisačice...

Na izlaznim vratima Philippe Chatriera ove nedjelje našla se 27-godišnja treća igračica svijeta, Vera Zvonareva. Neuvjerljive izvedbe koje je ova Ruskinja prikazivala na prošlogodišnjim izdanjima turnira, kao i u dosadašnjem dijelu zemljane sezone, došle su na naplatu protiv 14. nositeljice Anastasije Pavljučenkove.

Nakon poraza 7:6(4), 2:6, 6:2, Zvonareva je imala par riječi u kojima nije tražila opravdanje za sebe: "Kada igrate s manje od 50% svojih mogućnosti, teško da ćete pobijediti u četvrtom kolu Grand Slama. Ona je igrala malo agresivnije od mene, a samim time, mene je natjerala da igram pasivnije. Neprihvatljivo je to u ovoj fazi velikog turnira."

Zvonareva je u prvom setu ispustila prednost od 5:2 te dospjela u trinaestu igru gdje ju je sa 7-4 nadigrala sunarodnjakinja. Sljedeći set osvojila je 27-godišnjakinja rezultatom 6:2, a u odlučujućem dijelu susreta 19-godišnja Pavljučenkova odgovorila je istom mjerom i poslala suparnicu kući.

U tri seta je slavila i braniteljica naslova Francesca Schiavone, koja će u četvrtfinalu ići upravo na Pavljučenkovu. Talijanka je slavila nad Srpkinjom Jelenom Janković rezultatom 6:3, 2:6, 6:4. Janković je tradicionalno dobra na Roland Garrosu (u posljednje četiri godine - tri polufinala), no Schiavone se, čini se, zainatila i kao da želi dokazati skepticima da prošlogodišnji nastup nije bio slučajnost.

Drugi četvrtfinalni par gornjeg dijela ždrijeba tvore Marion Bartoli i Kuznjecova. U jedinom meču koji nije otišao u treći set francuska nada Bartoli upisala je pobjedu protiv Argentinke Gisele Dulko. Dulko je do Bartoli došla preko Stosur, a u osmini finala nije uspjela "potvrditi" pobjedu nad Top-10 igračicom (čime bi to napravila po prvi put u karijeri) zbog ozljede koju je zaradila u prvom setu. Primivši terapiju na području mišića lijeve noge, Dulko je nakon jednog gema u drugom setu odlučila predati susret i prepustiti meč Bartoli.

Ruskinja Kuznjecova stala je na kraj dvije godine starijoj Slovakinji Hantuchovoj koja je u trećem kolu izbacila svjetski broj jedan. Nakon dva sata i 20 minuta igre u kojima je Hantuchova uzela prvi set u tie-breaku, no izgubila sljedeća dva, Kuznjecova je uhvatila "vlak" za posljednjih osam.

Roland Garros, tenisačice, osmina finala:
Anastasia Pavljučenkova (Rusija, 14) - Vera Zvonareva (Rusija, 3) 7:6(4), 2:6, 6:2
Marion Bartoli (Francuska, 11) - Gisela Dulko (Argentina) 7:5, 1:0 predaja Dulko
Francesca Schiavone (Italija, 5) - Jelena Janković (Srbija, 10) 6:3, 2:6, 6:4
Svetlana Kuznjecova (Rusija, 13) - Daniela Hantuchova (Slovačka, 28) 6:7(6), 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!