Tenis

Đoković već u polufinalu

Ivor Krapac • ponedjeljak, 30.05.2011.
Đoković već u polufinalu
Foto: EPA

Iako će se prvi četvrtfinalni meč odigrati u utorak, dan ranije već smo saznali prvog polufinalista muškog turnira Roland Garrosa. Bit će to Novak Đoković, koji neće morati igrati protiv Fabija Fogninija...

Ove godine će se na Roland Garrosu igrati samo tri četvrtfinalna meča muškog turnira. Razlog što neće biti i četvrtog je ozljeda mišića noge Fabija Fogninija koju je 24-godišnji Talijan pretrpio u nedjelju u osmini finala, u četiri sata i 22 minute dugom trileru protiv Alberta Montanesa. Podsjetimo, tada se u završnoj fazi petog seta, kojeg je kasnije riješio s 11:9 u svoju korist, nakon jednog doskoka poslije servisa primio za lijevu nogu, iza toga tražio medicinski time-out, pa do kraja meča bio ograničen u kretanju, a Montanes je propustio odličnu priliku da dobije takvog suparnika.

Dan kasnije, Fognini je obznanio da neće ni izaći na teren protiv Novaka Đokovića, s kojim se trebao sresti u utorak. "Nakon razgovora s liječnicima, pala je odluka da ne nastavim turnir, zbog čega nisam sretan jer mi je ovo bio najuspješniji turnir u karijeri - no, ovakva je odluka najbolja jer su mi rekli da bih mogao pogoršati ozljedu ako igram", pojasnio je Fognini pred novinarima.

Talijan je spomenuo i Đokovićevu veliku pobjedničku seriju koju on neće testirati - no, s ovim odustajanjem, neće dati priliku drugom nositelju da je u Parizu dodatno produži, barem za taj jedan meč. Predaja bez izlaska na teren ne računa se u pobjedničkim nizovima, pa Đoković, koji je trenutno na 43 pobjede zaredom, a 41-0 u aktualnoj sezoni, tu seriju može nastaviti tek u polufinalu.

No, s druge, povoljnije strane za 24-godišnjeg Beograđanina, sada je "besplatno" došao samo pobjedu daleko od skoka na prvo mjesto na svijetu. Za to mu je dovoljan prolazak u finale Roland Garrosa, a priliku da to ostvari imat će u petak protiv jačega iz četvrtfinalnog ogleda Rogera Federera i još nepoznatog Švicarčevog suparnika, Davida Ferrera i Gaela Monfilsa, čiji je dvoboj u osmini finala u nedjelju navečer prekinuo mrak.

Đoković je, tako, dobio neplanirano dugu pauzu od mečeva, sve do petka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.05.2011. u 00:04
    randu marsh,bravo za komentar
    Obrisan korisnik
  • :))30.05.2011. u 20:13
    @ linus_two, nemoj mi Chuck Norrisa, on moze sve
    :))
  • Obrisan korisnik30.05.2011. u 16:17
    Ne bi jer je izgubio meč 4. kola. To se radi samo na početku turnira: dopunjava ždrijeb lucky loserima.
    Obrisan korisnik
  • randy marsh30.05.2011. u 16:05
    možda mu ova situaciji i ne odgovara... imaće malo dužu pauzu. Ovako, sa umornim Fogninijem bi imao lagan meč, praktično na nivou malo težeg treninga i to bi ga bolje pripremilo za Fedexa. Mada, ne treba se puno žaliti, ko želi biti br. 1 nema prava ni na kakve izgovore
    randy marsh
  • Gomez6930.05.2011. u 13:54
    točno to
    Gomez69