Tenis

Delić u osmini finala

Iz Pariza:Maja Giljanović • ponedjeljak, 30.05.2011.
Delić u osmini finala

Nakon dva sata i 25 minuta borbe i spašene dvije meč-lopte u prvom kolu protiv Georgea Morgana, prvak Hrvatske do 18 godina Mate Delić u drugom je kolu juniorskog Roland Garrosa Alexiosa Halebiana za 79 minuta pobijedio 6:1, 7:6 i izborio osminu finala.

Nakon što je u prvom kolu protiv sedmog juniora svijeta Georgea Morgana "spašavao živu glavu" i nakon dva sata i 25 minuta borbe i izvučene dvije meč-lopte slavio 6:7, 7:6, 7:5, Mate Delić (24.) je u drugom kolu juniorskog Roland Garrosa uštedio na energiji.

Ovog puta 18-godišnji se juniorski prvak Hrvatske na terenu protiv Alexiosa Halebiana zadržao 79 minuta. U prvom se setu protiv 13 pozicija slabije rangiranog 16-godišnjaka za nepunih 20 minuta prošetao do 6:1, a u drugom, nakon što su obojica jednom izgubila svoj početni udarac, Amerikančev je otpor slomio u tie-breaku (7:5).

Svi statistički pokazatelji govore debelo u prilog Kaštelanina: od 54 % prvog servisa, preko 79 % poena osvojenih nakon prvog i 62 % nakon drugog servisa, returna koji su mu ulazili u 43 % slučajeva, do ukupno 18 osvojenih poena više (72) od Halebiana.

Nakon devetog nositelja Morgana i nepostavljenog Halebiana, Delića u osmini finala ponovno čeka postavljeni tenisač, peti nositelj i 11. junior svijeta Roberto Carballes-Baena. Polufinalist Australian Opena u Parizu protiv Gregoirea Barrerea (7:6, 6:1) i Seana Bermana (6:3, 7:6) nije ispustio ni set, ali u susret protiv Delića ulazi širom otvorenih očiju: u njihovom jedinom dosadašnjem susretu Delić je španjolskog vršnjaka na putu ka naslovu pobijedio prošle godine u polufinalu Biesterbos Opena u nizozemskom Castricumu (4:6, 7:6, 6:4).

Roland Garros, 2. kolo, juniori:
DELIĆ (Hrvatska) - Halebian (SAD) 6:1, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!