Automoto

Vettel: "Pobjeda je zasluga cijele momčadi"

Mišo Gulić • nedjelja, 26.06.2011.
Vettel: "Pobjeda je zasluga cijele momčadi"
Foto: EPA

Nakon Velike nagrade Europe, svjetski prvak Sebastian Vettel nije krio zadovoljstvo novom pobjedom, a kao glave "krivce" za sjajan vikend označio je svoju momčad. Alonso je kao glavni adut istaknuo silan motiv koji ga je gurao naprijed, a Webber se "posuo pepelom" nakon loše odluke vezane za izbor guma i krivo tempiran odlazak u boks.

Sebastian Vettel ostvario je svoju šestu pobjedu su sezoni i tako još odmaknuo konkurenciji u borbi za naslov svjetskog prvaka. Na press konferenciji, neposredno nakon utrke, Nijemac je u prvi plan gurnuo momčad i činjenicu kako su zaista sjajno pripremili bolid. Fernando Alonso je istaknuo kako je jako sretan s ostvarenim rezultatom, a Mark Webber je izrazio žaljenje zbog propuštene prilike za dvostruku pobjedu.

Nijemac je bio jako zadovoljan ostvarenom pobjedom ističući kako je ovo bio savršen vikend: "Uživao sam u ovoj utrci iako se utrka svela na borbu s bolidom iz kruga u krug. S obzirom da su Alonso i Webber bili na nešto drukčijim strategijama svaki put bih iz boksa izašao vrlo blizu nekom od njih. Uživam vozeći na ovoj stazi i drago mi je što sam ponovio pobjedu od prošle sezone. Međutim, svega toga ne bi bilo da momčad nije ovako fenomenalno pripremila bolid koji je čitav vikend funkcionirao sjajno. Svake godine dolazimo tu sa strepnjom kao će sve izgledati, jer nam sama staza baš previše i ne odgovara, ali svaki put iznova odradimo bezgrešan vikend."

Drugoplasirani Alonso očekivano je bio zadovoljan ostvarenim mjestom kao i dobrom vožnjom pred svojim navijačima: "Bio sam jako odlučan da dohvatim podij i to sam na kraju i učinio. sada mi samo nedostaje podij u Abu Dhabiju, uz naravno Indiju, da kompletiram sve staze. Teško je bilo pratiti situaciju na tribinama, ali osjetio sam kako je porastao entuzijazam nakon što sam prošao Webbera. Ovo je potvrda da cijela momčad dobro radi i da smo na pravom putu", a kao ključnu stvar u utrci, Španjolac je naveo: "Znao sam da bih mogao imati problema zbog starta s prljave strane staze, ali imao sa sreće pa sam na kraju i napredovao jedno mjesto. Bilo je jako važno prestići McLarene, jer su očigledno danas bili sporiji od nas. Ključna stvar je ipak bila strategija i zato je zadovoljstvo i veće. Važno je da napredujemo i da nismo dozvolili dvostruku pobjedu momcima iz Red Bulla."

Mark Webber na kraju nije bio pretjerano zadovoljan s konačnim plasmanom, a krivicu je preuzeo na sebe: "Trebao sam danas završiti drugi. Borba između mene, Vettela i Alonsa bila je sjajna i mislim kako sam, do posljednjeg odlaska u boks, odvozio najbolju utrku ove sezone, ali ta odluka je bila moja pogreška. Previše sam računa vodio o Alonsu i riskirao sam s mješavinom guma, a to mi se obilo o glavu. Na kraju su se na sve nadovezali i problemi s mjenjačem pa smo morali usporiti i sigurno privesti utrku kraju."

McLarenov Lewis Hamilton bio je sretan ostvarenim, a posebno je pohvalio ekipu u boksu: "Jako sam loše startao i oba Ferrarija su me prestigla, nakon čega ke to bila druga utrka. Nismo imali brzinu kao na zadnje tri utrke, ali stvar su spasili momci u boksu koji su savršeno odradili svoj posao. S obzirom na rezultate s posljednje dvije utrke mogu reći kako je ovo dobar rezultat i nemam se pravo žaliti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2011. u 21:34
    prvi put da je Webber svojom greskom izgubio poziciju. cestitke Vettelu.
    Obrisan korisnik