Automoto

Hamilton: "Mislim da je gotovo"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 27.06.2011.
Hamilton: "Mislim da je gotovo"
Foto: EPA

Nakon osme ovosezonske Velike nagrade i osvojenog četvrtog mjesta u Valenciji, Lewis Hamilton je izašao u javnost s mišljenjem da je prvenstvo odlučeno. Nikoga to posebno neće začuditi jer Vettelovih 77 bodova prednosti pred drugoplasiranim Buttonom već u prvoj polovici sezone zaista izgleda nedostižno.

"Zaista mislim da je, što se tiče odluke o prvaku, sve već gotovo", riječi su Britanca Lewisa Hamiltona nakon nešto manje zanimljive VN Europe na kojoj je Sebastian Vettel dodatno povećao svoju prednost. Sada drugoplasiranom u ukupnom poretku, Jensonu Buttonu, bježi 77 bodova, a njegovom momčadskom kolegi čak 89. Između njih se ugurao Red Bullov Mark Webber, ali teško da i on može pomrsiti račune mlađem vozaču austrijske ekipe.

Hamilton se osvrnuo i na samu utrku koja je održana na ulicama Valencije: "Iskreno, nismo bili brzi kao Ferrari i mislim čak i da sam bio ispred njih da bih se jako mučio zadržati tu poziciju. Izgleda da smo napravili korak unazad ovog vikenda ili su, pak, drugi napravili korak naprijed."

Lewis je dodao da se veseli utrci u Silverstoneu, ali i da nije pretjerano optimističan. "Prekrasno je voziti u svojoj zemlji i vidjeti sve te navijače. No, mislim da nismo dovoljno brzi da pobijedimo tamo i da ćemo s novom promjenom pravila napraviti dodatni korak unazad. U idućoj utrci ću se zaista mučiti", rekao je svjetski prvak iz 2008. godine i tako svojim navijačima dao dodatni razlog za zabrinutost.

U onom Ferrariju koji je bio ispred njega u Valenciji nalazio se Fernando Alonso. On je dobrom vožnjom zaslužio drugo mjesto i ovacije domaće publike, ali dijeli mišljenje nekadašnjeg momčadskog kolege u vezi neizvjesnosti oko naslova. "Mislim da više ne možemo razmišljati o naslovu prvaka, odluka nije u našim rukama. Trenutno zaostajemo sekundu ili nešto manje i ako netko misli da s takvim zaostatkom možemo osvojiti prvenstvo, onda taj možda ne razumije Formulu 1."

Podsjetimo, u Silverstoneu će na snazi biti novo pravilo o podešavanju motora uoči utrke, a mnogi se nadaju da će upravo to pomoći da se smanji dominacija Red Bulla. U to ćemo se uvjeriti za nešto manje od dva tjedna, kad je na rasporedu VN Velike Britanije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dras_l28.06.2011. u 22:26
    Alonso je izjavio da je Ferrari na početku sezone zaostajao 1,5s za Red Bullom, a da su sad smanjili zaostatak na 0,5s ... Vettel može izgubiti naslov jedino u nekoj nepredviđenoj situaciji
    dras_l
  • Obrisan korisnik27.06.2011. u 22:37
    vidjet cemo nakon silverstone-a
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2011. u 18:38
    za razliku od prošle dvije sezone kad su imali dosta nepredviđenih problema, unatoč nadmoći svog bolida, ove godine Red Bull izgleda nepogrešiv. iako navijam za McLaren, šanse da netko drugi osim Vettela osvoji naslov su tek teoretske.
    Obrisan korisnik