Ostali sportovi

Sušanj: "Perković će biti kažnjena"

Ante Dubravac • ponedjeljak, 27.06.2011.
Sušanj: "Perković će biti kažnjena"
Foto: Kristijan Komarica

Vijest da je najbolja hrvatska bacačica diska i europska prvakinja u toj disciplini Sandra Perković pozitivna na nedopuštena sredstva u šoku je ostavila cjelokupnu javnost.

I dok svi s nestrpljenjem očekujemo konferenciju za novinare na kojoj će sama Sandra Perković pojasniti o čemu je riječ, ne prestaju reakcije na ovaj slučaj.

"Sandra će sigurno biti kažnjena. Naš atletski savez će prijedlog kazne poslati Svjetskoj atletskoj federaciji koja može tu kaznu povećati ili potvrditi. Mislimo da svatko tko uzima stimulativna sredstva i treba biti kažnjen. Vjerojatno neće dobiti najveću kaznu nego neku kaznu koja odgovara grešci koju je učinila. Međutim ostaje ružan trag da jedna mlada sportašica koja je vrlo perspektivna i na putu da obilježi jedno razdoblje u disciplini u kojoj se natječe napravila ovakvu stvar," izjavio je za Hrvatsku radioteleviziju predsjednik Hrvatskog atletskog zaveza Luciano Sušanj.

Bivši ravnatelj Hrvatske agencije za borbu protiv dopinga dr.Damir Erceg pojašnjava na koje je sve načine moglo doći do pozitivnog testa: "Ta tvar je na popisu zabranjenih sredstava od 2010. godine kada je bila u kategoriji nespecifičnih stimulansa za koje je u slučaju korištenja zapriječena kazna dvije godine. Međutim prebačena je u kategoriju specifičnih stimulansa zato što je moguće i slučajno uzimanje u okviru dodataka prehrani ili kao sastavni dio nekakvih lijekova."

"Supstanca o kojoj je riječ iz dosadašnjih istraživanja nema jasnih dokaza da će ona poboljšati određeni rezultat. Osobno mislim da ako se sportaš želi dopingirati ima čitav niz sredstava s kojima bi mogao postići puno bolji efekt u smislu rezultata," smatra dr.Zoran Bahtijarević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.06.2011. u 11:50
    Kad netko uzima "ljek" za povečanje mišične mase, onda valjda i gleda što je u njemu!!?? Znala ili ne znala - a kako sada zna - kad je priznala? I kako može netko, tko nije kriv - opče priznati? A kako drugčije, kad je direktor reprezentacije ERrgotić prije 10 godina vratio zlatnu medalju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Krokodil27.06.2011. u 11:07
    lista "zabranjenih" supstanci je velika, i raste... ova je dodana 2010... i cak tip koji je bio "ZA" takve testove u Belgiji je sam bio poizitivan na tu supstancu, al je kasnije dokazao da ju je uzeo nasumce... taj drugs testing nije tako cist kao sto bi se htio prikazat... samo... [više na forumu]
    Krokodil
  • bbbroman27.06.2011. u 10:54
    Ona u svom timu sigurno ima čovjeka koji vodi brigu o tome što pije, koliko itd...e pa taj čovjek je trebao znat što smije, a što ne smije pit...zato je ne krivim, nadam se samo da će dobit 6 mjeseci kazne, jer sve više je previše
    bbbroman
  • Ronaldo927.06.2011. u 10:12
    sama si je kriva,drugi put ce bit pametnija,makar je naša takvih mi uopce nije žao
    Ronaldo9
  • davie27.06.2011. u 09:43
    Riječ je o psihostimulansu metilheksanaminu za poboljšanje mišićne mase....eto!
    davie