Tenis

Veićeve serverske muke

Ivor Krapac • ponedjeljak, 25.07.2011.
Veićeve serverske muke
Foto: Kristijan Komarica

Antonio Veić nije prošao prvo kolo glavnog turnira, dok je Dino Marcan zaustavljen na posljednjoj prepreci u kvalifikacijama umaškog Studena Croatia Opena. S jako puno problema sa servisom, ispod 50 posto ubačenog prvog, Veić je otplovio u poraz protiv Argentinca Diega Junqueire, dok je Marcana nadjačao Talijan Gianluca Naso...

Ponedjeljak nam zasad nije donio dobre vijesti s najstarijeg hrvatskog ATP turnira. U akciji su bili Antonio Veić i Dino Marcan, a obojica su zaustavljeni u dva seta, s rezultatski identičnih 6:4 i 7:5 u korist njihovih suparnika. S pozivnicom za glavni ždrijeb, Veić se na startu oprostio protiv Diega Junqueire, dok je Marcan u završnici kvalifikacija pretrpio poraz od Gianluce Nasa.

Veićev glavni problem u padu protiv 30-godišnjeg ljevorukog Argentinca, ovog tjedna 101. na svijetu, bio je u prvom servisu, koji je u oba seta bio konstantno slab, u prvoj dionici na 43, a u drugoj na 45 posto ubačaja. S takvim poteškoćama, jedino se mogao nadati da će dovoljno puta doći do breaka da učini ovaj meč zanimljivim. No, uz dva izgubljena servis-gema u prvom, a još četiri u drugom setu, sa suparnikovom realizacijom break-lopti 6/6, teško se mogao nadati nečem opipljivom.

Kakav će ovo biti dan, Antonio je najavio gubitkom servisa već u prvom gemu, u kojem je ubacio samo jedan od pet prvih servisa, što je Junqueira iskoristio za break na startu. No, 23-godišnji hrvatski adut je odmah uzvratio, a nakon nekoliko mirnijih servis-gemova, odluka je pala potkraj seta.

Argentinac je kod zaostatka od 4:3 izvukao servis-gem u kojem je Antonio imao tri break-lopte, 30:40 i dvije prednosti, gem potom došao je do breaka nakon što je Veić propustio 40:15 i još jednu gem-loptu, a za kraj, držao je za 6:4 sa spašenom novom break-loptom hrvatskog aduta. Presudili su doslovno poen ili dva, sve ih je dobio Junqueira.

Drugi set otvoren je kao i prvi, Veićevim izgubljenim servis-gemom već na početku, kada je Argentincu pomogao s dvije dvostruke pogreške i samo jednim ubačenim prvim servisom. U nastavku, Antonio je vratio nadu s tri uzastopna osvojena gema, za preokret na 3:1, ali s gubitkom servisa u petom gemu druge dionice, propala je najbolja prilika u tom dijelu meča.

Junqueira je uzvratio sa svoja tri uzastopna osvojena gema na putu do 4:3 sa servisom, a nakon što je Veić nadoknadio break minusa, odlučujućim se pokazao izgubljeni servis kod 5:5. Na suparnikovom servisu za pobjedu Antonio je došao od 30:0 do 30:40, potom i još jedne break-lopte, ali novi povratak ipak se nije dogodio.

Dino Marcan u finalu kvalifikacija nije uspio ponoviti iznenađenje kakvo je napravio u drugom kolu, kada je prošao prvog nositelja Simonea Bolellija. Još jedan Talijan, peti nositelj Gianluca Naso (260.), svladao ga je uz jako težak posao u drugom setu. U tom dijelu meča je 20-godišnji Riječanin vodio s 4:2, a nakon Nasovog povratka, imao je i tri nepovezane set-lopte protiv servisa kod vodstva od 5:4 - no, Talijan je izvukao sve tri i potom dobio i posljednja dva gema u meču.

Za kraj prvog dana glavnog turnira, u akciji će biti i Ivan Dodig, koji će se za bolje vijesti pokušati pobrinuti protiv Španjolca Alberta Ramosa.

Studena Croatia Open, 25.7.2011., prvo kolo: Junqueira (Argentina) - Veić (Hrvatska, WC) 6:4, 7:5.

Kvalifikacije, treće kolo: Naso (Italija, 5) - Marcan (Hrvatska) 6:4, 7:5, Lajović (Srbija, 6) - Rath (Austrija) 6:2, 7:5, Ramirez Hidalgo (Španjolska, 3) - Alj. Bedene (Slovenija, 7) 6:4, 7:6(1), Vagnozzi (Italija, 4) - Fabbiano (Italija, 8) 7:5, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.07.2011. u 04:15
    Kad covik gleda ovoga Juanqueiru na terenu ima osjecaj ko da se neki kuhar dosa zajebavat :D Smisan li skroz :D A opet neki dan je maznija Andreev, zajeban lik :D
    Obrisan korisnik