Nogomet

Najneugodniji s bokova

Ante Zovko • srijeda, 03.08.2011.
Najneugodniji s bokova
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je autoritativno protiv Helsinkija potvrdio prolaz u doigravanje ulazak u Ligu prvaka te osigurao barem osam novih europskih utakmica. U minimalnoj pobjedi najneugodniji su bili bekovi Ibanez i Vrsaljko, a napadači nisu imali realizatorsku večer.

Ivan Kelava: Utakmica po njegovoj želji. Kelava nije imao praktički što raditi, Finci su svega par puta prešli svoju polovicu, ali Dinamov vratar nije imao ni približno toliko posla kao u prvom susretu.

Šime Vrsaljko: Mnoštvo prostora u napadu mladi je branič odlično iskoristio te u suradnji sa suigračima često izbijao na desnom krilu. Ubacio je mnoštvo odličnih lopti pred vrata Helsinkija, ali na njegovu žalost nije postao asistent.

Domagoj Vida: Fino je s Tonelom držao domaću obranu visoko i pružao potporu Leki u pritisku na prvi red Helsinkija. Ipak, ova utakmica i nije nekakvo mjerilo Dinamove obrambene igre.

Tonel: Partnerstvo s Vidom još treba uštimati, ali Portugalac je pružio solidnu partiju bez šokova, a to je uvijek dobro.

Luis Ibanez: Kako je Dinamo uglavnom boravio na gostujućoj polovici, mogao je raditi što najviše voli - glumiti krilo. Iako je nabacio dosta lijepih i upotrebljivih lopti, mora više pripaziti na prostor koji ostavlja iza sebe. Na kraju je postao junak, što će pokriti većinu toga što nije bilo dobro.

Jerko Leko: Vrlo zrela partija iskusnog veznjaka. Autoritativno je ravnao sredinom terena i radio pritisak sa suigračima na veznu i napadačku liniju gostiju.

Milan Badelj: Iako se Dinamu nigdje nije žurilo i odigrao je strpljivo, u veznoj liniji bilo je dosta "carinjenja" lopte, a kapetan nije bio iznimka. Jednostavnija Badeljeva rješenja stvarala su bolje prilike, a i on je dolazio u izgledne prilike nakon takvih poteza suigrača. Ipak, iznio je veliki teret stvarajući pritisak na protivnika na sredini, ne dopuštajući da stvori neprilike za domaće braniče.

Sammir: Previše neprimjetan s obzirom na prirodu utakmice. Očigledno je da svojim potezima Sammir može donijeti razliku i stvoriti nered u protivničkim obranama. Pokazao je to tek u nekoliko prilika, a jedan njegov prodor i udarac praktički je omogućio Ibanezov pogodak.

Mehmed Alispahić (do 19. minute): Igrao premalo za ozbiljniju ocjenu.

Ivan Krstanović (do 55. minute): Osim dva-tri polaganja glavom visokih lopti u šesnaestercu i jednog opasnog udarca pored stative, bio je jedan od najneprimjetnijih domaćih igrača, obično uvijek korak-dva "prekratak".

Fatos Beqiraj (do 83. minute): Puno istrčao i dobro kombinirao s kreativcima iz vezne linije, ali, kao i Krstanović, bez kvalitetnog posljednjeg udarca.

Mateo Kovačić (od 19. minute): Najmlađi igrač i ovaj je put pokazao da ima potez kakvog vjerojatno nema nitko u momčadi. Kad je proigravao bez puno kompliciranja, bio je jako koristan, međutim previše mu se puta zalomi "soliranje" koje ovaj put nije kažnjeno.

Ante Rukavina (od 55. minute): Ostavio je nešto bolji dojam od Krstanovića potvrdivši veliku želju za igrom na početku sezone. No, kao i drugi navijači, bez kvalitetnog posljednjeg udarca te s previše kompliciranja.

Leandro Cufre (od 83. minute): Igrao premalo za ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.08.2011. u 15:16
    hm, pa vjerojatno su toliko tupavi kao sto kazes, vjerojatno im je bilo cudno kako je taj pak kojim se igra velik i okrugao, ipak su to finci i znaju igrati samo hokej ( citiram stjepana baloga, a svi znamo kakav je vrsni komentator ). iako, mozda bi trebao razmisliti i o hipotezi da su finci znali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • zoro_car04.08.2011. u 12:53
    imam ocjecaj da ce ovakva igra prolazit sad protiv ovih tulavih finaca koji valjda nisu znali da moraju gola zabit.. al me strah kad dode iole organiziranija momcad. ovo nije kritika na racun jurcic samo, vec i krstanovica, ibaneza i sl.
    zoro_car
  • Mihalj04.08.2011. u 09:09
    svi sad svršavaju na tog vahu, a tip nije napravio niš što nije neki trener prije njega prije neg je dobio pedalu. osvojio prvenstvo i ispao u grup EL. u proljeće jedva dobijali s 1-0 s ne baš dobro igrom. i onda je vaha genije iako je i on htio otići i držao opciju odlaska cijelo vrijeme otvorenom... [više na forumu]
    Mihalj
  • Mihalj04.08.2011. u 09:07
    rukavina -no, kao i drugi navijači?
    Mihalj
  • Obrisan korisnik04.08.2011. u 08:25
    Nabijem na Dragana svakog onog idijota na tribini jucer - 10 min prije kraja - prolazak je tu, samo treba zavrsit, a ovi salve zvizduka, u utakmici u kojoj je Dinamo imao posjed kao Barca, u kojoj je bilo 10ak sansi za gol, u kojoj je upuceno 21 udarac prema protivnikovom golu... Ne znam sta bi ta... [više na forumu]
    Obrisan korisnik