Nogomet

Jurčić: "Dinamo nikad lakše do ovih visina"

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 03.08.2011.
Jurčić: "Dinamo nikad lakše do ovih visina"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamov trener Krunoslav Jurčić nije krio zadovoljstvo izvedbom svoje momčadi u pobjedi nad Helsinkijem u uzvratu trećeg pretkola Lige prvaka. Nogometaši hrvatskog prvaka ispunili su njegove ideje...

"Osjećam veliki ponos. Sudjelovao sam u Ligi prvaka kao igrač, a ostvarili smo veliki rezultat ovom pobjedom. Hvala mojim nogometašima", izjavio je Dinamov trener Krunoslav Jurčić poslije minimalnog slavlja Zagrepčana pred punim Maksimirom.

"Sammira su Finci udvajali u svim situacijama. Pripremili su se i oni, ne pripremamo se samo mi, a on im je radio dosta problema u Finskoj. Izborio je mnogo dobrih situacija, igrao je kako hoću, licem prema golu, nedostaje mu samo još onaj prodor od dva - tri metra."

Jurčić je prije utakmice najavio da Dinamo neće srljati, nego će kontroliranim nogometom tražiti potvrdu pozitivnog rezultata iz prvog dvoboja. Tako je i bilo: "Kontrolirali smo utakmicu gotovo cijelo vrijeme, i to protiv respektabilnog protivnika koji je svake godine tu negdje, u ovoj fazi natjecanja".

"Igrali smo nogomet kakav želim, s puno dodavanja, kakav odgovara profilu igrala koji imamo. Sustav radim prema tome. Imamo Sammira, Alispahića, Kovačića, Badelja, koji mogu čuvati loptu", nastavio je strateg Dinama.

S obzirom na stvorene prilike, nedostajao je možda poneki pogodak više. "Kvaliteta ekipe je da stvara šanse, a realizacija će doći", prokomentirao je, "a mi smo imali oko 20 šuteva prema golu Helsinkija, od toga oko deset u okvir gola. A imamo još velike rezerve, imamo veliki prostor za napredak već samim time što su igrali klinci poput Vrsaljka ili Kovačića, te inzistiram na napretku u zadnjem pasu i realizaciji".

Pobjeda će na kraju omogućiti Dinamu mirniji napredak, smatra Jurčić: "Kupili smo još malo vremena za rad. A Dinamo nikad nije ovako lako došao do tako velikih visina".

"U petak na ždrijebu moramo imati i malo sreće, protivnici su raznolike kvalitete. Vidjeli ste da su ovi sjevernjaci, koji su u punoj formi usred prvenstva, izbacili Panathinaikos i Rangerse. To je još jedan plus našoj pobjedi. Nemam nekih velikih želja za protivnika, kada ih imam to ne ispadne dobro. Samo neka mi rastemo, to je najbitnije."

Zvižduke s tribina Dinamov trener nije želio posebno komentirati: "Nisam bio usredotočen na navijače, pratio sam događaje na terenu. Moje je da radim taktiku za utakmicu, ostalo treba pitati gledatelje. Nemam drugih komentara, hvala im što su došli u ovakvom broju. Navijačima mogu objašnjavati samo tako da radim svoj posao, sve drugo bi bilo kontraproduktivno".

Osvrnuo se Krunoslav Jurčić i na igru određenih pojedinaca: "Što se Rukavine tiče, imam tri špice koje stalno rotiram, tražim da netko uđe u golgetersku formu. Rukavina je dobro odigrao, imat će minutažu i ubuduće".

"Kod Beqiraja se osjeti promjena sustava. S dvije špice treba imati više usklađenih kretanja. Samo je pitanje vremena kada će to proraditi".

"Na Vidi je dugačka pauza ostavila traga, ali izvanredno se adaptirao. On je sada možda i naša najveća snaga, iako mu možda dođe i neka kriza", zaključio je Krunoslav Jurčić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.08.2011. u 12:22
    Grobari kmeče kak su bili bolji i ko i obično im je sudac kriv kaj je dosudio čisti penal, a baš me zanima jel bi mijenjali svoju dominaciju u igri i 1:1 rezu za naših preloših 1:0. Kad je izvlačenje skupina za prvake dojma?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2011. u 12:17
    Bravo majstore, sve si reko! U životu nisam zafućkao igračima (a nije da nije bilo prilike i povoda), a jučer na kraju tekme mi smo se plasirali u play off LP-a i znalci fućkaju (dam ruku u vatru da njih 50% ne zna da smo MI prošli i kud smo to uopće prošli) i igrači pobjegnu u svlačione umjesto da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2011. u 10:55
    vahinih 1-0 je fantazija,kažem ja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2011. u 10:52
    Dva put potpisujem da ovi nogometni neznalice još jednom pročitaju. Jesmo mi Hrvati zajeban narod. Nikad nam ništa ne valja i uvijek oko nečega seremo jer nemamo pametnijeg posla. Dođe jedan vahid i gledamo u njega kao u zlatno tele a naše ljude pljujemo i gazimo kao zadnje smeće. Kompleksi i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2011. u 10:50
    malmo,mislim da smo bolji nema veze kaj su izbacili rangers,njima se da sakrit lopta
    Obrisan korisnik