Nogomet

Kovačić: "Ponekad vas jednostavno neće gol"

Tomislav Novosel • četvrtak, 04.08.2011.
Kovačić: "Ponekad vas jednostavno neće gol"
Foto: Kristijan Komarica

Iako su igrači Dinama od samog početka kontrolirali utakmicu, stvarali prilike i u potpunosti nadigrali finskog prvaka, do pobjede su stigli tek u sudačkoj nadoknadi, te na taj način iznova na svoju stranu pridobili veliki dio večeras prekritične maksimirske publike.

Najjače ovosezonsko pojačanje Dinama, Domagoj Vida, pod dojmom pozitivnog rezultata i plasmana u četvrto pretkolo Lige prvaka, nakon utakmice je izjavio:

"Igrali smo dobro, kontrolirali utakmicu od samog početka i stvorili nekoliko vrlo izglednih prilika", rekao je Dinamov Slavonac i nastavio: Šteta što nam se nije ranije otvorilo. Da smo zabili gol na početku, kao što smo po prilikama i trebali, sve bi bilo puno lakše, no dobro je i ovako. Okrećemo se Slavenu i idemo po novu pobjedu u Koprivnicu."

Mlada Dinamova zvijezda u usponu, 17-godišnji Mateo Kovačić, zamijenio je ozlijeđenog Mehmeda Alispahića na dostojan način. Imao je mladi Kovačić nekoliko solidnih prodora, a polovicom drugog poluvremena upisao je i vrlo dobar udarac u okvir vrata Villea Wallena.

"Dali smo sve od sebe, ali ponekad vas jednostavno neće gol. Imali smo puno prilika, bili uvjerljivo bolja momčad i na kraju nas je Bog ipak nagradio za sav trud koji smo uložili". istaknula je Dinamova tinejdžerska zvijezda.

Odličnu utakmicu za plave ponovo je odigrao Šime Vrsaljko. Desni bek hrvatskog prvaka bio je jedan od ponajboljih pojedinaca na terenu, izvrsno probijao stranu i vršio konstantni pritisak na obranu Finaca, a nakon utakmice zadovoljno je izjavio:

"Iznimno sam zadovoljan, a nadam se da su i navijači. Ovo je vrlo vrijedna pobjeda za hrvatski nogomet, naše navijače i naš narod", isijavao je zadovoljstvom mladi Zadranin, a potom se osvrnuo na igru: "Utakmica je bila prilično teška. Mi smo morali konstantno napadati, vršiti pritisak, a oni su igrali na kontre i takva igra je iscrpljujuća."

Na pitanje koga bi želio za protivnika u četvrtom i posljednjem pretkolu prije Lige prvaka, Vrsaljko je samouvjereno odgovorio: "Uopće nije važno. Najbitnije je da mi budemo pravi, možemo protiv svih."

Igrači su nakon utakmice svi redom izrazili podršku ozlijeđenom Alispahiću, kojeg zbog loma ruke očekuje oporavak i pauza od nekoliko mjeseci. Dinamov veznjak odmah je po ozljedi prebačen u bolnicu i operiran, a igrači će ga sutra svi zajedno posjetiti i zaželiti mu što brži oporavak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.08.2011. u 17:24
    vida ima pravo, da smo ranije zabili gol bilo bi lakše ali i ovako je ok, kontrolirali smo utakmicom i ja se nadam koga izvućemo da ćemo pokazati zašto smo tu... :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2011. u 13:21
    ja bih želio da izvučemo najjače i da ih izbacimo i pokažemo svima da se ne bojimo nikog. :) eto,moja skromna želja.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2011. u 11:54
    Mali Mateo stvarno ima muda za razliku od nekih.I neka je popušio one lopte u driblingu ili u pasu ,ali to je sve popušio kada je igrao prema naprijed i to mu treba zažmiriti zbog njegovih godina.Nitko ne voli ziheraški nogomet i zato shvaćam one koji su zviždali.Jasno mi je da Dinamo nije trebao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • nido04.08.2011. u 10:42
    ...Mateo Kovacic ako se nastavi ovako razvijat bit ce najbolji nogometaš Hrvatske ikada!!! I ja bih volio Sturm da izvucemo, nisu prejaki a blizu su...
    nido
  • ivos04.08.2011. u 10:07
    Kada bih birao ja bih Genk ili Sturm, a Poljaci su najzafrkaniji
    ivos