Nogomet

Dinamo u Koprivnici za skok preko Lokomotive

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 06.08.2011.
Dinamo u Koprivnici za skok preko Lokomotive
Foto: Davor Sajko

Nakon što je Lokomotiva u petak preuzela vrh tablice, na teren u subotu navečer izlazi još osam momčadi, uključujući i jedinu zasad maksimalnu, Dinamo...

"Dinamo u Koprivnicu dolazi kao favorit", naglasio je Pavo Crnac, pomoćnik trenera Roya Ferenčine, prije nego su u taboru Slaven Belupa otkrili da usprkos tome ne planiraju olako prepustiti bodove Zagrepčanima. Pobjeda nad Zagrebom i remi kod Splita donijeli su dodatno samopouzdanje Koprivničanima koji će pokušati biti prvi ove sezone koji će u prvenstvu postići gol Dinamu i iznenaditi ga.

Najveća briga Roya Ferenčine ovog je vikenda obrana. Borislav Pilipović zbog isključenja nema pravo nastupa te će umjesto njega uskočiti Alen Maras, a otvoreno je još pitanje desnog braniča. Među ostalim prvotimcima Slaven Belupa ne bi trebalo biti značajnijih promjena.

Optimizma u redovima koprivničkog prvoligaša unatoč snazi Dinama ne nedostaje. "Nema razloga da se pribojavamo tog susreta. Maksimalno smo motivirani, Dinamo je izazov za svakog prvoligaša i nadam se da ćemo se predstaviti u jako dobrom izdanju", najavio je napadač Tomislav Bušić, a svi se slažu da bi uspjeh bio i osvajanje jednog boda protiv aktualnog prvaka.

Nedostaju: Pilipović (kartoni)

Uz dvije prvenstvene pobjede od 2:0 i uz pozitivno europsko raspoloženje, Dinamo ne skriva da i u Koprivnicu ide uzeti sva tri boda. Ipak, domaćina se posebno respektira. "Jako dobro poznajem Slaven Belupo i znam što nas u tamo čeka", najavio je Dinamov trener uoči koprivničkog dvoboja.

"Slaven Belupo se pojačao ove sezone i po mom mišljenju oni su jedna od najozbiljnijih ekipa u prvenstvu, u koje su dobro startali", upozorio je Krunoslav Jurčić prije puta. Ipak, i Slaven Belupo je dobro analiziran, kao i svaki drugi Dinamov protivnik, pa se vjeruje da će se pronaći adekvatna rješenja.

Jurčić na raspolaganju ima sve igrače osim Alispahića koji je protiv Helsinkija slomio ruku. Kao i u prva dva kola hrvatskog prvenstva, bit će rotacija u udarnom sastavu, iako će većinu tereta ponovno iznijeti oni najbolji, upravo zbog snage protivnika. Dva dana odmora za one najiscrpljenijije slijede tek poslije Slaven Belupa.

Nedostaju: Alispahić (ozljeda)

Peta pobjeda zaredom nad Istrom osigurala je određeni mir u svlačionici Osijeka, ali Pjesnici su uvijek bili nezgodan protivnik u Gradskom vrtu. Sve osim troboda bio bi rezultatski podbačaj, iako Gradski vrt već dugo nije jaka domaćinska utvrda.

Mnogi su u posljednje vrijeme odnosili bod(ove) iz Osijeka, no krajnje je vrijeme da se napokon prekine taj niz - više od 100 dana osječki prvoligaš nije slavio u Gradskom vrtu. Tako i trener Bilić očekuje svoju prvu domaću pobjedu: "Gledao sam Zagreb protiv Karlovca i nisu me pretjerano impresionirali unatoč visokoj pobjedi. Imamo velikih problema oko sklapanja momčadi zbog silnih izostanaka, ali koga nema, bez njega se mora", izjavio je strateg Osijeka.

Upitno je koja će jedanaestorica Osječana istrčati na teren. Ranije ozlijeđenima pridružili su se Barišić i Pušić koji ima problema sa stopalom. Jugović je bio na 'magnetu', a valja podsjetiti da su Maglica i Lešković u Kolumbiji na Svjetskom prvenstvu. Unatoč svim poteškoćama, bijelo-plavima igra isključivo pobjeda, posebice kada se pogleda na težak raspored u sljedećim kolima.

Nedostaju: Pavličić, Perošević, Jugović, Pušić, Barišić, Aleksić, Bubalo (ozljeda), Maglica, Lešković (reprezentacija U20)

Rezultatski uvjerljiva pobjeda protiv Karlovca u bijelu je svlačionicu donijela novu dozu optimizma i samopouzdanja nakon poraza u Koprivnici. Prva tri ovosezonska boda Pjesnici će u Osijeku probati udvostručiti, a na putu prema tome, prema mišljenju trenera Luke Pavlovića, najvažniji će biti pristup, odnosno odlučnost i hrabrost na terenu.

"Osijek pripada skupini neugodnih protivnika na domaćem terenu, ali mi smo već znali dolaziti s pobjedom iz Gradskog vrta. Pobjeda protiv Karlovca dala nam je dodatno samopouzdanje što je jako bitno za naše mlade igrače iako se zbog tog jednog rezultata nikako ne smijemo zanositi. Imamo mi svojih problema i nedostataka i dalje, utakmice poput te s Karlovcem ranije smo redovito gubili i zato je uvijek potrebno imati i malo sreće, ali jednako tako imamo pravo očekivati i dobar rezultat i tražiti pobjedu."

Zagrebaši su na put krenuli u najjačem sastavu, nakon odrađene suspenzije pravo nastupa ponovno ima i donedavni stanovnik Gradskog vrta Mladen Pelaić.

Nedostaju: Jefthon (ozljeda)

Nakon teškog gostovanja u Zagrebu protiv momčadi Dinama, Cibalia će u Vinkovcima ugostiti Inter iz Zaprešića. Loše izdanje protiv zagrebačke momčadi izabranici Stanka Mršića moći će popraviti osvajanjem sva tri boda protiv Zaprešićana. Cibaliji će osim ozlijeđenog Rugaševića nedostajati i Pulić koji je pocrvenio protiv Dinama, a očekuje se nastup Tomislava Pavličića.

Kapetan momčadi Mario Lučić svjestan je da u ovoj utakmici Cibalia mora igrati puno bolje nego na Maksimiru: "Ako budemo odigrali kao prvo poluvrijeme protiv Splita, ne bi trebalo biti problema da i protiv Intera upišemo pobjedu. Naše igre iz prethodne sezone i igra protiv Splićana daju nam za pravo nadati se još jednom uspjehu."

Iako se nadaju svojoj drugoj prvenstvenoj pobjedi, Vinkovčani su oprezni uoči utakmice. "Gledao sam Inter i mogu reći da se radi o vrlo kvalitetnoj momčadi koja je trkački dobra i dobro stoji na terenu. Dobro su posloženi na svim pozicijama s tim da posebno treba paziti na njihove igrače iz sredine terena koji se ubacuju u napad i jako su opasni", rekao je trener Vinkovčana Stanko Mršić.

Nedostaju: Rugašević (ozljeda), Pulić (crveni karton)

Nažalost po sebe, Zaprešićani su se i drugu godinu u nizu na početku prvenstva doveli u nezgodan položaj. Skupljanje bodova postalo je imperativ, a pitanje je hoće li se po tom pitanju išta učiniti u Vinkovcima. Tradicionalno neugodno gostovanje za Žute dolazi u teškom trenutku, kad imaju bod iz dvije utakmice.

Inter u Vinkovcima nije osvojio ni bod još od travnja 2008. Od tada su domaćini zaredali s četiri pobjede, a posljednja je bila u kolovozu prošle godine (1:0). Kako bi na kraju ove sezone trebalo ispasti pet klubova, Interu su prijeko potrebni bodovi, ali i bolja igra, pogotovo u završnici.

Ne ohrabruje zato ni izvedba u tradicionalnoj utakmici s niželigašem između dvaju kola. Ovog je tjedna bolji bio HAŠK (2:1), a Ilija Lončarević neće u sastavu imati ni iskusnog Sašu Balića (zbog crvenog kartona zarađenog protiv Lokomotive prošlog tjedna) te mladog Gorana Blaževića koji se nalazi na Svjetskom U-20 prvenstvu u Kolumbiji.

Nedostaju: Blažević (odsutan), Balić (kartoni)

Nakon jednog neriješenog rezultata i jednog poraza, nogometaši Lučkog ponovno su u Kranjčevićevoj, a pruža im se - sudeći prema plasmanu na tablici - i jedna od većih prilika za prvu pobjedu. U goste im dolazi Istra 1961, koja zasad nije osvojila niti jedan bod.

Pod tjednom je dodatni poticaj u Lučkom bila najava dolaska Mateja Jelića, koji s novim prvoligašem potpisuje stipendijski ugovor. Kao važan adut uoči sraza s Puljanima ističe se vratar Željko Kovačić, koji će morati ponovno vrlo dobro obaviti svoj dio posla želi li momčad Dražena Biškupa uzeti sva tri boda, pogotovo zato što će nogometaši njegovog kolege sa susjedne klupe, Igora Pamića, ovaj susret vidjeti kao izvrsnu priliku za svoje prvo slavlje.

Lučko je između dva kola provelo miran, radni tjedan i odradilo prijateljsku utakmicu protiv Vinogradara. Završilo je 1:1, a Biškup je priliku pružio i povratniku Andreu Batisti Silvi, koji bi tako mogao dobiti svoju priliku i protiv Istre.

Nedostaju: nitko

Nogometaši Istre 1961 loše su otvorili novu sezonu. Iz dvije utakmice, dva poraza. Učinak je razočaravajući i sigurno je zabrinuo njihova stratega Igora Pamića. No, priliku za popravak dojma imaju već na gostovanju u Kranjčevićevoj ulici, kod Lučkog. Debitant u Ligi se u prva dva kola prikazao u dobrom svjetlu, ali ako Puljani ne mogu ostvariti pozitivan rezultat protiv Lučkog, nemaju se čemu dobrom nadati u ovosezonskoj Prvoj HNL.

''U Zagreb ne idemo na izlet. Iako su dva poraza iza nas, mi imamo pravo na optimizam. Ja se u svakom slučaju nadam bodu, ali i bodovima. Lučko igra tehnički dobar i dotjeran nogomet, ali protiv takve ekipe lijek je dulji posjed lopte'', otkrio je svoje planove strateg Istre 1961.

Žuto-zeleni niti ne pomišljaju na poraz i u trećem ovosezonskom nastupu, ali za povoljan ishod trebat će dobro oznojiti dres i pokazati puno više nego u prva dva prvenstvena dvoboja. Protivnik je opasan, ali i po mjeri pa je ovo prava prilika da se dobrim rezultatom atmosfera u ekipi popravi.

Nedostaju: nitko

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Lokomotiva2:0Šibenik
Osijek4:0Zagreb
Lučko0:2Istra 1961
Cibalia0:1Inter-Zaprešić
Slaven Belupo0:2Dinamo
Karlovac 19191:3Split
Hajduk2:1Rijeka
Varaždin1:2Zadar
1Dinamo 3073:11+6275
2Hajduk 3050:24+2654
3Slaven Belupo 3041:27+1452
4Split 3043:32+1150
5Cibalia 3035:35045
6Zagreb 3036:42-645
7Lokomotiva 3033:33044
8Osijek 3045:38+743
9Istra 1961 3035:33+242
10Zadar 3029:44-1540
11Inter-Zaprešić 3033:33038
12Rijeka 3029:29038
13Lučko 3029:36-731
14Šibenik 3027:39-1227
15Karlovac 1919 (-1)3025:53-2824
16Varaždin (-1)3016:70-548

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.08.2011. u 17:44
    Danas će biti zanimljivo!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2011. u 13:14
    eh sada iskoristit priliku, i pobijediti dinamo za prvo mjesto na ljestvici ajmo slavene!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2011. u 12:51
    Danas ćemo svjedočiti prvom Dinamovom porazu. Doduše neznam tko sudi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2011. u 11:43
    Sretno Slaven Belupo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2011. u 11:17
    Idemo Dinamo! Vratiti se na 1. mjesto gdje nam i je mjesto. I bez primljenog gola pobjeda, naravno :D
    Obrisan korisnik