Nogomet

Sammir: "S Dinamom ne može lako"

Ante Zovko • utorak, 23.08.2011.
Sammir: "S Dinamom ne može lako"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamovi igrači lako će zaboraviti utakmicu u Malmöu. Nakon dvanaest godina u Maksimir dolaze najbolje europske momčadi i to je jedino važno.

Opet su se navijači Dinama živcirali u važnoj europskoj utakmici. Umalo su Modri prosuli 4:1 iz Zagreba izgubivši 2:0 u Malmöu.

U prvom dijelu, iako dosta povučen, hrvatski je prvak držao Šveđane podalje od gola Ivana Kelave, ali se mnogo toga promijenilo isključenjem Šime Vrsaljka u 50. minuti. Tako je nekako i trener Krunoslav Jurčić razmišljao na konferenciji za novinare: "Utakmicu bih podijelio na dva dijela - prvi dio je bio kada smo bili podjednako dobri domaćin i mi, a drugi dio je bio nakon što je Vrsaljko dobio crveni karton. U tom trenutku osjetio sam neki, mogu reći, strah u momčadi."

Osim crvenog, sudac Nicola Rizzoli Modrima je podijelio još šest žutih kartona. Jurčića je posebno zasmetalo izravno isključenje: "Žao mi je što se crveni karton dogodio na ovakav način. UEFA propagira fair-play, a ovo nam je obrazac kako se ne provodi fair-play u Ligi prvaka."

"Domaćin je pokušao sve, htjeli su nas kazniti, a mi moramo naučiti iz situacija jedan na jedan zabiti gol. Napravili smo čudo, posebno kad govorimo o ovoj utakmici. Ušli smo u Ligu prvaka, želim da uživamo i veselimo se nogometu", završio je Dinamov strateg.

Junak prvog susreta, Sammir, konstatirao je veliku istinu vezanu za Dinamo: "Cijela ekipa igra odlično ove sezone i rezultati samo to potvrđuju. Što reći? Nismo igrali dobro večeras, no s Dinamom jednostavno ne može lako. Stvarno smo svi presretni i ovo je nešto fantastično. Pred nama je šest utakmica s najboljim momčadima Europe, a tri ćemo igrati pred svojim navijačima u Maksimiru. Svi smo presretni i jedva čekamo ždrijeb u četvrtak."

Tonel je uz Kelavu bio jedan od rijetkih Dinamovaca koji su zaslužili visoku ocjenu: "Htjeli smo ovo od početka sezone, vjerovali u sebe i znali da možemo ostvariti zacrtani cilj i - uspjeli smo. Jako sam sretan što ću s Dinamom igrati Ligu prvaka jer ovaj klub, momčad i navijači to zaslužuju", izjavio je za službene klupske stranice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.08.2011. u 10:45
    Durmaz je i dobio žuti karton zbog nastavljanja akcije kada je sudac prekinuo igru. To je ujedno i jedini razlog zašto je Vrsaljko dobio crveni - start na igrača nakon prekida. Znači sudac je tu svoje napravio, kaznio je obojicu kako treba.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.08.2011. u 10:45
    Durmaz je i dobio žuti karton zbog nastavljanja akcije kada je sudac prekinuo igru. To je ujedno i jedini razlog zašto je Vrsaljko dobio crveni - start na igrača nakon prekida. Znači sudac je tu svoje napravio, kaznio je obojicu kako treba.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.08.2011. u 10:19
    takav tip fair playa nije obavezan u nogometnu, i nitko nije obavezan izbaciti loptu kad igrac lezi, to je samo sto bi se reklo dobra volja, da je vrsaljko pustio sudac bi zaustavio igru i to je to, kakav zuti durmazu?a vrsaljkov start je cisti crveni, jer u nogometu se kaznjava i namjera, a i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • skembi24.08.2011. u 10:17
    Ljudi budimo realni crveni karton je bio zaslužen jer je Vrsaljko startao nakon prekida igre (iako ja nisam čuo zviždaljku), a jedino što Kruni zamjeram je što nije ubacio Škvorca protiv Osijeka te bi realno imao još jednu zamjenu u obrani, ali eto što je tu je sad smo u LP!
    skembi
  • Obrisan korisnik24.08.2011. u 10:02
    U svakom slučaju ovo mu je sad dobra škola i sigurno je sad naučio nešto.  Glavno da na kraju nije Dinamo ispaštao i da se prošlo. Drugi put bude sigurno drugačije reagirao i pravilnije. 
    Obrisan korisnik